EAST MAG

Len 16-ročný Američan zbohatol o 3 milióny dolárov

Pre 16-ročného tínedžera Kylea Giersdorfa z Pensylvánie sa v nedeľu 28. augusta obrátil svet hore nohami. Stal sa víťazom historicky prvého svetového turnaja vo Fortnite, počítačovej hre, ktoré bola na herný trh uvedená v roku 2017.

Turnaja sa na štadióne Arthur Ashe v New Yorku zúčastnilo 100 hráčov z vyše 30 krajín, o finále sa ich však uchádzalo 400 miliónov. Event bol lákavý aj po diváckej stránke – na štadióne bolo prítomných niekoľko tisíc divákov, streamovanie sledovalo takmer 2 milióny.

REKLAMA

 

View this post on Instagram

 

After securing 59 points, @bugha is your first ever #FortniteWorldCup  Solo Champion! ??

A post shared by Fortnite (@fortnite) on

Bugha s viac ako 30-bodovým náskokom

Víťazom celého turnaja v sólo hraní sa nakoniec stal 16-ročný Kyle, alebo aj „Bugha“, ktorý získal 3 milióny dolárov. Jeho víťazstvo pritom nebolo tesné – Kyle získal 59 bodov, hráč na druhom mieste 26 bodov.

Samotný čerstvý násťročný milionár nebol schopný túto obrovskú výhru spracovať: „Bolo to, úprimne povedané, ako nereálne, ale zároveň som nemal žiadne emócie, pretože som naozaj nechápal, čo sa deje. Ale bolo to šialené,“ vyjadril sa v NBC’s TODAY.

 

View this post on Instagram

 

?

A post shared by SEN Bugha (@bugha) on

6 hodín hrania

Kyle Giersdorf bol na turnaj poriadne pripravený. „Hráva video hry už od svojich 3 rokov, takže je to jeho vášeň. Povedal, že to môže urobiť, nastavil si tak myseľ a zvládol to,“ opísala Kyleova matka Darcy pre ESPN. Kyle hrával 6 hodín denne, a to aj počas školských dní, pričom dosahoval veľmi dobré študijné výsledky.

Aké má Kyle plány s výhrou? Podľa jeho slov neplánuje nič hlúpe, ale šetriť si do budúcnosti. Samozrejme, peniaze využije na jednu hmotnú vec – nový herný pult.

Okrem Bughy získali 3 milióny aj hráči v kategórii Duos players – Nór Emil Bergquist Pedersen, (16) „Nyhrox“ a Rakúšan David Wang (17) „Aqua“.

Gabriela Sielniková

Som študentkou Fakulty masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave, mojím odborom je marketingová komunikácia. Venujem sa písaniu, copywritingu a PR.

Pridajte komentár