EAST MAG

100 % home office, nekorporátne prostredie a významní klienti vo svete i doma

Pracovať 100 % home office ako interný zamestnanec a mať možnosť skĺbiť súkromný a pracovný život znie lákavo. Keď sa k tomu pridá ešte fakt, že ide o slovenskú spoločnosť, znie to až neuveriteľne. Takáto firma však existuje – je ňou gd-Team, ktorý sídli v Pezinku. O zameraní spoločnosti a o tom, ako sa k nej dostal z Nemecka, nám porozprával Account Delivery Manažér Adam Cesnak (52).

Rozhodli ste sa vrátiť na Slovensko, prečo?
foto k článku: gd-Team

Po vyše 20-ročných skúsenostiach vo veľkých spoločnostiach v zahraničí vo mne rástla túžba po zmene a návrate. Pracovné a životné podmienky v zahraničí boli výborné, nemal som im čo vytýkať. Aj tak ma to ťahalo domov. Vtedy ma oslovila personálna agentúra s ponukou práce pre rýchlo sa rozvíjajúcu firmu na Slovensku. gd-Team tvorilo v tom čase okolo 50 zamestnancov a predstava práce v menšej firme ma lákala. Oproti korporátnej anonymite som očakával neformálne vzťahy a priamu zodpovednosť človeka za svoju prácu a jej výsledok. Stretol som sa s riaditeľom firmy Erikom Gottschallom, ktorý ma presvedčil svojím ľudským prístupom, víziami a názormi.

Aké je zameranie spoločnosti?

Kľúčovou oblasťou je systém SAP – od jeho implementácie, cez poradenstvo až po prebratie a podporu. S firmami v strednej a západnej Európe spolupracujeme formou nearshoringu, do karát nám hrá geografická a kultúrna blízkosť Slovenska a našu konkurenčnú schopnosť zvyšujú výhodnejšie podmienky bez zníženia kvality. Venujeme sa aj migrácii dát, klientom poskytujeme tzv. body shopping – „zapožičanie” odborníka na konkrétnu úlohu alebo konzultáciu. V rámci non-SAP oblasti sa venujeme vývoju v jazykoch Java a .net.

Čo je náplňou práce Account Delivery Manažéra?

Koordinujem kolegov na projektoch tak, aby boli naplnené potreby klienta z hľadiska kvality, dodržiavania termínov a rozpočtu. Reálne však v našej spoločnosti neexistuje hierarchia v rámci pozícií nadriadený – podriadený. Sme kolegovia so spoločným cieľom – spokojný zákazník. Rozlišujú nás len pracovné úlohy. Absenciu hierarchie, ktorá je prítomná v korporátoch, hodnotím veľmi pozitívne, my si zakladáme na bezprostredných vzťahoch, ktoré udržiavame aj po rýchlom náraste na trojnásobok ľudí. Myslím, že práve to je veľkým soft benefitom, ktorý k nám ľudí láka.

Čo si vážia Vaši kolegovia v práci najviac?

Náš firemný benefit – využívať 100 % home office, ak človek nie je potrebný fyzicky na nejakom mítingu. Svoj čas si vie flexibilne prispôsobiť tak, aby stihol vybaviť osobné veci a pracovať v čase, ktorý mu vyhovuje. Je to založené na dôvere v ľudí a ich ochote pracovať, ktorú, našťastie, máme. Táto možnosť zvyšuje efektivitu a kvalitu práce, pretože sa pracuje v pokoji bez stresu a premýšľania, kedy čo stihnem vybaviť.

Pociťuje firma dopyt po ľuďoch?

Hľadanie kvalitných odborníkov je večná téma všade v IT, aj u nás, keďže rastieme, zákazníci majú svoje požiadavky a realizujú sa nové projekty. Okrem hľadania už hotových odborníkov venujeme čas aj mladým ľuďom po škole, ktorým približujeme prácu vo firme podľa našich potrieb.

Čo podľa Vás potrebuje človek na to, aby sa stal úspešným vo Vašej oblasti?

Odborné zručnosti, no rovnaké dôležité sú aj jeho sociálne kompetencie – či vie využiť svoje znalosti pre prospech zákazníka, cíti jeho potreby a navrhuje mu riešenia, ktoré sú efektívne a naozaj mu pomôžu. Každý zákazník ocení, ak s ním pracujete otvorene. Vždy vo firme hovorím, aby sme sa vcítili do kože zákazníka, či by sme boli spokojní. Aj keď sme IT firma, pracujeme s ľuďmi, na to nesmieme zabúdať.

Momentálne majú v spoločnosti gd-Team otvorené viaceré pracovné pozície.


O spoločnosti gd-Team

Spoločnosť gd-team, a.s., vznikla v roku 2005 a patrí k popredným poskytovateľom IT služieb a riešení v strednej a západnej Európe s dôrazom na nemecký trh. Od roku 2010 rozšírila svoje služby aj na slovenský trh. V súčasnosti tvorí gd-Team približne 100 interných aj externých zamestnancov. Spoločnosť má sídlo v Pezinku, pobočky má v Bratislave, Košiciach a Žiline.
Zameriava sa predovšetkým na riešenia SAP, ktoré v oblasti podnikových informačných systémov zaujímajú popredné miesto vo svete. Špecializuje sa na riešenia realizované v oblastiach energetiky, priemyslu a verejného sektora. Okrem SAP-u realizuje riešenia aj v jazykoch Java a .Net. Ponúka komplexný náhľad na vývoj a prevádzku informačných systémov.
S mnohými klientmi v Európe spolupracuje formou nearshoringu. V roku 2018 spoločnosť získala striebornú medailu v rámci prestížnej súťaže SAP Quality Awards 2018 v regióne CEE za kvalitu a efektivitu implementácie projektu pre Bratislavskú vodárenskú spoločnosť v spolupráci so spoločnosťou Infra Services. gd-Team disponuje oficiálnym servisným strediskom SAP Partner Center of Expertise (PCoE) a v júli 2019 sa stal certifikovaným SAP PCoE VAR zlatým partnerom.

Edita Fabian Hilgartová

komentár: 1