EAST MAG

IT Valley buduje komunitu HR profesionálov

Letná sezóna začína a spolu s ňou aj nové aktivity združenia Košice IT Valley. Mnoho firiem dnes zápasí s nedostatkom kvalifikovaných zamestnancov. HR profesionáli a manažéri zbystrite oči a čítajte ďalej.

Chýbajú aktivity

Musíme reflektovať na fakt, že v tejto oblasti sa toho veľa na východnom Slovensku nedeje. Chceme podporiť aktivity, ktoré by ju rozhýbali, naštartovali jej dynamickejší rast a úroveň. Je to veľká téma pre samotné firmy a zamestnávateľov,” hovorí o novej komunite Pavol Miroššay, výkonný riaditeľ združenia Košice IT Valley.

REKLAMA

S vybranými odbornými partnermi a v spolupráci s členmi začína združenie sériu formálnych a neformálnych podujatí, určenú prioritne profesionálom. Celý ekosystém pracovného trhu a kvalitného života na východe Slovenska chce mať jasný smer rozvoja a rastu.

Cieľom je vytvoriť platformu, ktorá bude priestorom pre vzdelávanie, zdieľanie vedomostí, ako aj vzájomné spoznávanie sa a networking. V neposlednom rade to bude takisto inšpirácia a snaha pozerať sa na HR témy z pohľadu celého regiónu využitím vedomostí zo zahraničia od viac rozbehnutých a skúsených ľudí.

Musíme podporiť hlavne malé a stredné firmy, ktoré majú s oblasťou HR najväčšie výzvy, keďže je pre nich často len zdieľaná oblasť medzi ďalšími, ktoré často zvláda len jeden človek,” uzavrel Miroššay.

Prvé stretnutie

Otvorením pripravovaných aktivít bude prvé stretnutie v štýle „HR Coffee & Cake”, ktoré sa bude konať v stredu 3. júla 2019 o 14:30 hod. popoludní v priestoroch Gesto Cafe&Brunch.

Počas eventu sa predstavia úvodné ambície novej HR komunity a pripravovaných aktivít, môžete sa tešiť takisto na krátku prezentáciu o trendoch a aj na to, ako sa robí HR v top tech firmách, ako je Google, Amazon či Tesla. Väčšina času bude venovaná diskusii a spoznávaniu sa navzájom.

 

Pridajte komentár