EAST MAG

4 hudobné festivaly so svetovými menami v line-upe

Letné mesiace sú obdobím hudobných open air festivalov. Skalných fanúšikov organizátori týchto eventov lákali už od zimy, kedy začali jednotlivé festivaly postupne zverejňovať mená headlinerov, ktorých sa im podarilo zabookovať. Na Slovensku sa koná množstvo letných hudobných podujatí, no veľkým lákadlom sú aj zahraničné festivaly. Stále neviete, ktorý festival si vybrať? Pozrite sa na náš výber hudobných festivalov na základe interpretov.

1. Sziget festival

Týždňový hudobný ošiaľ na ostrove slobody priamo v Budapešti je v európskych končinách vyhľadávaným festivalom. Prvého headlinera pre rok 2019 dokonca prezradili organizátori hneď po skončení festivalu v roku 2018 – je ním Ed Sheeran. Okrem neho tento rok počas 7 dní vystúpi rocková kapela Foo Fighters, éterická Florence and The Machine, Twenty One Pilots, Post Malone, Kodaline či Martin Garrix.

REKLAMA

termín: 7. – 14. august 2019

2. Colours of Ostrava

Festival, ktorý sa koná v neobvyklých priestoroch – bývalom baníckom areáli, toto leto poteší najmä milovníkov legendy The Cure, ktorá je headlinerom festivalu spolu s Florence and The Machine, Rag´n´Bone Man, Zaz či Mogwai.

termín: 17. – 20. júl 2019

3. Pohoda festival

Najväčší slovenský hudobný festival bude mať tento rok na trenčianskom letisku už 23. ročník. Na pódiách vystúpia Liam Gallagher, zakladateľ skupiny Oasis, Lykke Li, raper Skepta, víťazi Brit Awards v kategórii najlepšia britská kapela The 1975 či ruský fenomén Little Big.

termín: 11. – 13. júl 2019

4. Open´er festival

Ak si chcete spojiť festival aj s cestovateľským zážitkom, skúste Open´er festival, ktorý sa koná na severe Poľska v meste Gdyňa. V line-upe má zvušné mená ako The Smashkin Pumpkins, Kylie Minogue, Lana Del Rey či Swedish house mafia.

termín: 3. – 6. júl 2019

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár