EAST MAG
vse unit conference kunsthalle

VSE unIT: Deň, počas ktorého Košice zažijú revolúciu IT technológií

V Kunsthale sa v utorok 25. júna 2019 uskutoční 2. ročník IT konferencie s názvom VSE unIT. Jej cieľom je zdieľanie znalostí z oblasti IT v košickom regióne.

V tomto odvetví pracuje viac ako 12 000 ľudí, a preto padlo rozhodnutie vytvoriť vhodný a atraktívny formát, ktorý osloví nielen IT komunitu, ale aj tých, pre ktorých je IT nástrojom pre dosahovanie biznis úspechov. Konferencia je ukážkou svetových inšpirácií, ale aj ukážkou regionálnych talentov. VSE unIT konferenciu organizuje Skupina VSE Holding. O evente sme sa porozprávali s Andreou Danihelovou, vedúcou úseku Komunikácia – hovorca spoločnosti.

REKLAMA
Prečo práve ona, aj keď nie je IT firmou v pravom zmysle slova?

Túto otázku dostávame často, ale uvedomujeme si zmenu, ktorá je všade vôkol a chceme ju zužitkovať aj v energetike. Úplne jednoducho – IT a biznis nemôžu existovať v oddelených svetoch. IT je dlhodobo ťahúňom akéhokoľvek odvetvia a bez kvalitných IT špecialistov sa firmy v našom regióne jednoducho nepohnú vpred. Dnes to už nie je len o znalostiach technológií ako Java, C#, C++, ale aj o bližšom chápaní biznisu ako takého. Cítili sme potrebu tieto dve svety viac zblížiť a konferencia nám prišla ako ideálne riešenie.

Aký bol prvý ročník? Bol úspešný?

Prvý ročník bol pozitívnym prekvapením pre každého. Priniesli sme zahraničných spíkrov, ktorí dodali konferencii atraktivitu a to bolo ocenené aj účastníkmi konferencie. Sean Culley a Nils Muller ukázali, kde siahajú možnosti IT sveta, nezaostávali za nimi ani lokálni spíkri. Najmladší spíker  Daniel Kuchta z GlobalLogic Slovakia bol definitívne prekvapením dňa. Ukázal, že aj v Košiciach máme mladého chalana so svetovými schopnosťami. Takéto príjemné prekvapenia si vychutnalo viac ako 300 IT nadšencov.

V čom bude druhý ročník iný?

Na základe ohlasov účastníkov sme sa rozhodli obsahovo rozšíriť konferenciu na celý deň. Vďaka tomu ponúkneme bohatší program a viac top spíkrov, ktorí vďaka tejto platforme po prvýkrát zavítaju do Európy . Do Košíc príde Toby Walsh, ktorý je považovaný za rockstar digitálnej revolúcie, a Kaspar Korjus, ktorý pomáha krajinám po celom svete stať sa digitálnymi. Za lokálne IT firmy vystúpi Stanislav Hrivňak z GlobalLogic Slovakia. Nová košická IT firma VISMA Labs prepožičala Ken Grahama zo Švédska, FPT Slovakia bude prezentovať Smart Riešenia a T-Systems Slovakia bude reprezentovať Peter Breyl. Michal Adámek z VSE a.s, člen innogy, sa dotkne niektorých zmien, ktoré spustila digitálna revolúcia v energetike a čo to prinieslo biznis zákazníkom.

Lístky na konferenciu si zakúpite tu.

Program VSE unIT konferencie

tlačová správa

Pridajte komentár