EAST MAG

Moje TOP aplikácie #7 Lucia Wagnerová

O tipy na aplikácie, ktoré vedia pomôcť k zdravšiemu životnému štýlu, sme v rubrike Moje TOP aplikácie požiadali úspešnú autorku zdravých receptov. Aké apky využíva Lucia Wagnerová? 

V mojom telefóne nesmú chýbať sociálne platformy, s ktorými pracujem na dennej báze.

REKLAMA

Zdravý životný štýl v appke

Potom z oblasti zdravého životného štýlu a fitness využívam aplikácie ako Stepz – kde si sledujem dennú aktivitu, cieľom je urobiť aspoň 10 000 krokov denne. Ďalej je to Headspace, ktorý užívateľom pomáha naučiť sa meditovať. Používala som aj aplikáciu Sweat od Kayla Itsines, kde sú zostavené cvičebné plány na doma a jednotlivé cviky počas cvičenia vidíte na obrazovke. Túto aplikáciu som však častejšie používala cez PC, keďže sa takto cvičilo lepšie.

Ak má niekto záujem sledovať si svoj kalorický príjem a makro hodnoty jedál, tak odporúčam napríklad MyFitnessPal, ktorý ponúka jednu z najrozsiahlejších databáz jedál.

V telefóne mám aj svoju appku Fit Recepty, ktorá sa dá nainštalovať iba priamo cez môj web fitrecepty.sk (funkcia – pridať na home screen). Táto appka sa nenachádza v žiadnom appstore ani playstore. Ak si teda chcete rýchlo navariť niečo zdravé a dochádza vám inšpirácia, určite odporúčam nainštalovať si ju (a aj ju používať 🙂 ) – je rýchla, svižná, ponúka šikovný filter a funguje aj offline.

Voľnočasové aplikácie

Najnovšie nainštalovanou aplikáciou v mojom telefóne je Antik CityBike – veľmi sa teším, že sa bike sharing dočkal svojej existencie aj v Košiciach, určite ho budem využívať.

Posledné mesiace často využívam aj aplikáciu Blinkist, ktorá vám v 15 minútach audia zhrnie a vysvetlí všetky dôležité body z non-fiction kníh a je podľa mňa perfektná na akcelerované učenie. Je ideálna, ak nemáte čas na čítanie množstva kníh, alebo ak vás nebavia omáčky v knihách a chcete sa dostať priamo k pointe, prípadne ak chcete zistiť, či vás bude celá kniha baviť.


Lucia Wagnerová

Je autorkou 12 publikácií na Slovensku a v Česku, ktoré sú zamerané na zdravý životný štýl, a je zakladateľkou portálu Fitrecepty.sk. Svojimi aktivitami pracuje na osvete toho, že jesť zdravo a fit sa dá jednoducho, chutne a hravo.

Vo voľnom čase rada cestuje, tvorí, cvičí či číta.

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár