EAST MAG

V Robotickom Battle na Alejovej si zmeralo sily 81 tímov

V pondelok 3. júna 2019 sa na košickom gymnáziu Alejová organizoval 9. ročník celoslovenskej robotickej súťaže Robotický Battle na Alejovej.

Robotický Battle na Alejovej organizovali mladí nadšenci robotiky, absolventi školy, ako aj súčasní žiaci školy pod vedením učiteľky informatiky a vedúcej krúžku robotiky RoboGal. Súťaž bola určená pre žiakov základných a stredných škôl, nultý ročník súťaže sa uskutočnil pod názvom Škola Lego.

Tímy z 19 miest Slovenska

Každý rok záujem o toto podujatie stúpa a rozširuje sa aj mapa pokrytia miest Slovenska. Tento ročník bol výnimočný aj tým, že súťaž bola otvorená aj pre tímy z Maďarska. Celkovo sa prihlásilo až 84 tímov, z ktorých nakoniec súťaž absolvovalo 81. Zastúpených bolo 42 rôznych škôl z 19 miest Slovenska a 1 mesta v Maďarsku.

Súťažný deň v Košiciach absolvovalo okolo 170 súťažiacich, 50 vedúcich tímov, učiteľov a rodičov, ktorí viedli žiakov pri ich príprave a sprevádzali ich na súťaž i z nej. Účastníci si zmerali sily celý deň v štyroch kategóriách: racing – lego (súťažilo 54 tímov), racing – elektronika (12 tímov), robotická výzva (15 tímov) a vlastný model, kde súťažili 3 tímy zo základných škôl a 12 tímov zo strednej školy.

Prípravu i celý priebeh súťaže mal pod palcom 20-členný tím nadšencov robotiky, informatiky a matematiky, minimálne 75 % osôb sú bývalí a súčasní žiaci Gymnázia, Alejová 1, Košice. Ostatných členov organizačného štábu tvoria bývalí účastníci RBA, ktorí študujú informatiku, robotiku alebo matematiku na vysokých školách. Robotický Battle na Alejovej každoročne podporujú predstavitelia viacerých IT firiem.

 

 

tlačová správa

Pridajte komentár