EAST MAG
fpt slovakia

Vietnamská matka môže byť na košickú dcéru hrdá

Druhý Najzamestnávateľ v oblasti IT a telekomunikácií – spoločnosť Fpt Slovakia so sídlom v Košiciach, v týchto dňoch oslavuje 5. výročie vzniku. Na slovenský IT trh vstúpila v roku 2014 ako prvý ázijský investor vo východoslovenskom regióne. Jej materská spoločnosť FPT Software je najväčšou vietnamskou spoločnosťou zameranou na vývoj software. V Košiciach zamestnáva 250 IT špecialistov, do roku 2022 chce dať prácu dvojnásobku.

Za päť rokov sa Fpt Slovakia vyvinula z interného poskytovateľa služieb na profesionálne orientovanú IT spoločnosť. Získala zákazníkov z ôsmich krajín sveta. Celkový vlaňajší obrat firmy predstavoval 12 miliónov eur.

REKLAMA

V začiatkoch to bola pre nás veľká výzva. Po rokoch dodávania služieb pre RWE v Nemecku, ako jediného zákazníka, sme sa zrazu stali členom rodiny agilnej a rýchlo sa rozvíjajúcej spoločnosti FPT. Našou víziou v nasledujúcich troch rokoch je zdvojnásobiť tím,“ uviedol pri príležitosti piateho výročia firmy výkonný riaditeľ a konateľ Olaf Baumann. Zdôraznil, že to neznamená len zamestnať nových ľudí, ale tiež priniesť do Košíc nový biznis a nových zákazníkov.

foto k článku: Fpt Slovakia

Radi by sme boli dynamickejší, inovatívnejší a zaujali talentovaných ľudí, aby sa k nám pripojili. Nech je náš tím silnejší, väčší a nech spolu s FPT Software našim klientom úspešne pomáhame v digitálnej transformácii a nášmu regiónu k rozvoju,“ naznačil smerovanie spoločnosti výkonný riaditeľ Tran Coi. Zároveň pripomenul, že základnými hodnotami Fpt Slovakia, voči zákazníkom aj zamestnancom, sú záväzok a lojalita. „Snažíme sa byť rešpektujúci, inovatívni, mať tímového ducha, byť objektívni, múdri a ísť príkladom,“ dodal.

Už vlaňajšok sa niesol vo firme v duchu osláv a dobrých správ. Materská FPT Software v roku 2018 oslávila 30 rokov existencie a podpísala najhodnotnejšiu zmluvu v histórii svojho podnikania. Kontrakt v hodnote 100 miliónov USD uzavrela s hlavnou európskou energetickou spoločnosťou innogy SE. Zaručí jej to príjmy do roku 2024 a príležitosti pre rozvoj v sektore poskytovania energetických služieb. Aj pre  košickú komunitu to znamená upevnenie pracovných pozícií a príležitosť pre rast. Vlani v októbri napríklad otvorili laboratórium pre simuláciu používania rôznych zariadení do domácnosti v prostredí SmartHome. Košičania už nielen testujú, ale dokonca implementujú nové funkcionality pre nové zaradenia inteligentnej domácnosti.

Naša spoločnosť sa učí byť efektívna v zmenách. Zmena nám umožňuje rásť v každej oblasti,“ potvrdil zástupca riaditeľa Fpt Slovakia Dodan Vojtko. Zdôraznil pritom, že pre spoločnosť sú na prvom mieste ľudia, čo potvrdzuje jej hlavné motto People first!Zmena je základom našej vízie. Počínajúc osobnostným rozvojom zamestnancov, prijímaním a výchovou nových talentov, zavádzaním nových technológií a vstupom do nových projektov,“ dodal s tým, že súčasne sa snažia aj pomáhať okoliu a ľuďom, ktorí to najviac potrebujú. „A to všetko s úsmevom na tvári.

Spoločnosť Fpt Slovakia si päťročné firemné jubileum pripomenie v utorok 28. mája 2019 celodenným programom. Okrem iného stretnutím s kolegami zo združenia Košice IT Valley, prehliadkou pracovných priestorov firmy a symbolickou výsadbou stromov na Južnej triede.

tlačová správa

Pridajte komentár