EAST MAG

Súťaž inovatívnych projektov pre startupy

Ak máte nápad, ktorý chcete ďalej rozvíjať, alebo je váš projekt v štádiu, kedy je pripravený na rýchly rast a potrebujete na to vhodné podmienky, prihláste sa do súťaže už v poradí 9. kola inovatívnych nápadov, projektov a podnikateľských riešení s názvom Máš nápad? Prezentuj svoj startup!, ktorú vyhlasuje rektor Technickej univerzity v Košiciach prostredníctvom Startup centra Univerzitného vedeckého parku Technicom pri Technickej univerzity v Košiciach (TUKE).

Ako sa prihlásiť do súťaže?
Pre prihlásenie sa do súťaže je potrebné vyplniť online formulár na stránke www.startupcentrum.sk. Prihlášky do 9. kola súťaže je možné zasielať do 16. júna 2019.

Vybrané projekty budú mať možnosť využívať motivačné a inkubačné prostredie UVP Technicom – v tomto prostredí, prostredníctvom špeciálneho akceleračného programu pre startupy „naštartovať“ proces, ktorý podporí záujemcov pri realizácii ich inovatívnych myšlienok a pomôže premeniť myšlienku do komerčne využiteľného produktu alebo služby. Zámerom nie je úzka špecializácia na vybranú oblasť, ale predovšetkým spájať ľudí, myšlienky, názory a skúseností z rôznych vedných a podnikateľských oblastí, a tak zabezpečiť multidisciplinaritu a vhodné prostredie pre všeobecný rozvoj a úspech zapojených subjektov.

Za krátke obdobie svojej činnosti (od roku 2014), získalo Startup centrum TUKE dobré meno organizáciou aktivít na podporu startupov s nadnárodným dosahom. Startup centrum TUKE ponúka startupom podporu v rôznej podobe podľa ich aktuálnych potrieb. Ide predovšetkým o možnosť pre vybrané startupy využívať bezplatne nielen priestory v Startup centre, prípadne potrebné výskumno-vývojové kapacity excelentných odborných pracovísk, laboratórií a iných výskumno-vývojových zariadení univerzity, ale aj unikátnu infraštruktúru UVP Technicom. Ďalej tiež pomoc pri tvorbe podnikateľského plánu, získavaní partnerov, vyhľadávaní potenciálnych investorov, ako aj expertnú a mentorskú podporu. Výber startupov do Startup centra je realizovaný prostredníctvom súťaže inovatívnych nápadov Máš nápad? Prezentuj svoj startup!, organizovanej TUKE s periodicitou 6 mesiacov.

Od roku 2014 sa do súťaže sa zapojilo takmer 100 inovatívnych projektov a celkovo viac ako 40 perspektívnych startupov získalo možnosť absolvovať 6 mesačný pred-inkubačný pobyt. Patria medzi ne napríklad CropTech – víťazi Startup awards (v kategórii „Spoločnosť“), Fitliner Training – finalisti súťaže Mladý inovatívny podnikateľ 2016, VIZUALIZACKY – víťazi súťaže Business Idea 2014 Tatra banky, Chargebrella – víťazi Business Idea 2016, EFEOS – semifinalisti celosvetového kola súťaže Creative Business Cup a mnohé ďalšie. Viacerým z nich sa počas pôsobenia v Startup centre TUKE podarilo získať podporu investorov a uviesť na trh viacero úspešných produktov v oblasti softérových, aj hardvérových riešení.

Sme veľmi radi, že naša súťaž má široký záber a oslovuje tak študentov stredných a vysokých škôl, odborníkov pôsobiacich nielen na akademickej pôde a v priemysl, ale aj širokú verejnosť. Proste všetkých, ktorí majú zaujímavé projektové zámery. Je našou snahou, aby Startup centrum TUKE bolo vnímané ako otvorený priestor pre rozvoj inovatívnych myšlienok bez ohľadu na vek, profesijnú prax alebo zameranie,“ povedal riaditeľ UVP Technicom František Jakab.

tlačová správa

Pridajte komentár