EAST MAG

Spoločnosť GoHealth plánuje investovať milióny do slovenských technologických talentov

Americká softvérová spoločnosť GoHealth plánuje na Slovensku počas nasledujúcich rokov investovať vyše 15 miliónov dolárov, aby rozšírila svoje aktivity v našom regióne a podporila slovenské technologické talenty.

GoHealth je lídrom v oblasti poskytovania technologických riešení v sprostredkovaní zdravotného poistenia a v uplynulých dňoch zavŕšila akvizíciu firmy Creatix vrátane jej 80-členného slovenského tímu. Tento krok prichádza po štvorročnom partnerstve oboch firiem.

Slovensko je kľúčovým elementom rastu spoločnosti GoHealth, ktorá rozširuje svoju globálnu značku,” uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Creatix David Jelinek.

gohealth kosice
foto: gh

V pláne sú aj Košice

Keďže spoločnosť GoHealth rozširuje svoj potenciál, plánuje v tomto roku vytvoriť na Slovensku približne 20 pracovných miest. Plány zahŕňajú rozšírenie kancelárií v Bratislave a otvorenie novej pobočky v Košiciach.

Košice boli automatickou voľbou najmä pre svoj status mesta s kvalitne vybudovanou IT infraštruktúrou, dobrými univerzitami a kvalifikovanými odborníkmi.

Máme záujem predovšetkým o ambicióznych ľudí, ktorí chcú byť súčasťou väčšieho tímu a mať možnosť pracovať s najmodernejšími technológiami a zároveň získavať skúsenosti s etablovanými enterprise technológiami. Ak mám hovoriť o konkrétnych pozíciách, tak sú to predovšetkým skúsení softvéroví inžinieri so znalosťou jazyka Java, Spring framework-u a React-u. Rovnako však aktívne hľadáme dátových inžinierov a QA analytikov.”

Prioritou je investícia do ľudí

Na nové príležitosti sa môžu tešiť i študenti. „Vítame a podporujeme každú možnosť posilniť naše vzťahy s tunajšími univerzitami. Radi by sme podchytili lokálne talenty a poskytli im príležitosť participovať na zaujímavých projektoch s globálne prospešným významom. Úspech každej spoločnosti stojí predovšetkým na jej ľuďoch, a to si v GoHealth-e veľmi dobre uvedomujeme. Investícia do nich a ich rastu bola vždy prioritou číslo jedna a naďalej to tak ostane. Košice považujeme za veľmi perspektívny región, o ktorom sa práve vďaka kvalite tunajších profesionálov, začína hovoriť ako o slovenskom Sillicon Valley. Veľmi sa teda tešíme na vzájomnú spoluprácu,” dodáva David Jelinek.


Autorka článku: Iveta Tonhauserová

  • Pracuje ako softvérová vývojárka v spoločnosti GoHealth. Vo voľnom čase sa aktívne venuje vzdelávaniu, dobrovoľníctvu a svojim dvom psom.

Pridajte komentár