EAST MAG

Startup pobočky na výrobu nábytku a bytových doplnkov

Sme nadšení drevom a nadčasovým dizajnom. Našou prioritou je kvalita remeselného spracovania. Vyrábame nábytok, bytové doplnky a dekorácie. Venujeme sa rezbárstvu, umeleckému spracovaniu masívu, nábytkovému a stavebnému stolárstvu.

Firma Ceferino síce vznikla v roku 2018, ale myšlienka, v ktorej teraz pokračuje, vznikla už v roku 2007, kedy bola založená prvá rómsko-slovenská kresťanská kapela. Jej zakladajúci členovia ju nazvali F6 a vzhľadom na spoločenskú situáciu na Slovensku si ako víziu určili zmierenie a spoluprácu rómskeho a slovenského národa.

REKLAMA

Za 12 rokov fungovania vydala kapela F6 šesť hudobných albumov a rozbehla dobrovoľnícko-misionársku činnosť v rómskych komunitách, v detských domovoch, vo väzniciach a v školách zameranú na búranie predsudkov medzi Rómami a Slovákmi formou pozitívnych skúseností, zmierenia a odpustenia si. V roku 2017 vzniklo Umelecké centrum F6 (UCF6), ktoré zastrešilo činnosť kapely F6 a jeho víziou je budovať a podporovať kultúru, umenie a vzdelávanie Rómov a Slovákov.

Tadeáš Gavala, manažér kapely F6 a koordinátor UCF6, založil v roku 2018 umelecko-remeselnú dielňu Ceferino s cieľom zvýšiť lokálnu zamestnanosť na východe Slovenska zamestnaním Slovákov a Rómov vo firme zameranej na výrobu nábytku a bytových doplnkov. Víziou firmy je v priebehu najbližších rokov zamestnať desiatky Rómov a Slovákov žijúcich na východe Slovenska a založiť pobočky aj v iných regiónoch.

V týchto dňoch bol na portáli HitHit.com spustený crowfundový projekt s názvom Nábytok a bytové doplnky | Made in Slovakia, zameraný na startup pobočky firmy Ceferino. V rámci tohto projektu je každý prispievateľ za svoj finančný príspevok odmenený.

tlačová správa

Pridajte komentár