EAST MAG

Ocenenia Via Bona putujú do Košíc

Utorok 2. apríla 2019 sa konal slávnostný galavečer Via Bona Slovakia. Spomedzi nominovaných firiem získala ocenenie v kategórii Sociálne inovácie spoločnosť T-Systems Slovakia so svojím start-upom Sám v múzeu, ktorý získal aj Cenu verejnosti.

Ocenenie Via Bona Slovakia organizuje Nadácia Pontis, ktorá prepája firmy, mimovládne organizácie, štátne inštitúcie, komunity a jednotlivcov s cieľom uskutočniť pozitívne zmeny v krajine. Takýmito aktivitami zviditeľňuje príklady zodpovedného a férového podnikania. Za roku 2018 sa o ocenenie uchádzalo 45 malých, stredných aj veľkých firiem v 8 kategóriách.

REKLAMA

V jednej z nich – Sociálne inovácie – zvíťazila košická spoločnosť T-Systems Slovakia. Bola ocenená za projekt Sám v múzeu, ktorý bol spustený začiatkom decembra 2018. Ide o aplikáciu, ktorá slúži ako interaktívny sprievodca pre zrakovo postihnutých s cieľom zvýšiť ich samostatnosť pri pohybe a orientácii v priestoroch Východoslovenského múzea v Košiciach. Za jej vývojom stoja 3 študenti – Veronika Matejová, Filip Hudzík a Marek Haluška.

Som veľmi hrdý na tím v T-Systems Slovakia, ktorý pomohol vytvoriť túto aplikáciu, a zároveň som rád, že práca našich zamestnancov získala uznanie aj za hranicami našej organizácie. Aplikácia Sám v múzeu, expertíza a zručnosti, ktoré boli potrebné k jej vytvoreniu, sú viditeľnými výsledkami zmien, ktoré v spoločnosti robíme. Prechod od dodávania zdrojov k vývoju produktov s pozitívnym potenciálom pre príjmy Deutsche Telekom,” vyjadril sa Daniel Giebel, generálny riaditeľ T-Systems Slovakia.

Spoločnosť okrem toho získala ocenenie Via Bona Slovakia aj v ankete Cena verejnosti.  Túto „deviatu kategóriu” vyberali čitatelia denníka SME hlasovaním.

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár