EAST MAG

Letné prázdniny odštartuje triatlon

kosice triathlon

Prvú prázdninovú sobotu – 29. júna privítajú Košice 4. ročník úspešného športového formátu Ness City Triathlon. Podujatie, ktoré svoj príbeh začalo písať síce len v roku 2016, no na triatlonovej mape Slovenska sa s takmer 400 pretekármi určite nestratí.

Po skvelých troch ročníkoch sú očakávania vysoké a organizátori sú už od začiatku roka v plnom nasadení, aby priniesli do zeleného srdca Košíc – Mestského parku opäť atraktívne preteky elitných pretekárov, rekreačných športovcov, štafetových tímov i detí.
Tie najdôležitejšie čísla, ktoré definujú kategóriu Sprint tohto podujatia, sú nasledovné: 750 m plávania v 50 m bazéne, 20 km cyklistika na ceste s výlukou dopravy a nakoniec 5 km behu v centre mesta. Deti čaká 40 m plávania, 1 km dlhá cyklistiká trať a 500 m beh do cieľa.

REKLAMA
foto k článku: Ness City Triathlon

Súčasťou pretekov bude opäť aj atraktívny samostatný štart nasadených ELITE pretekárov. Do tejto elitnej kategórie sa pretekár musí kvalifikovať na základe preukázanej športovej výkonnosti a dosiahnutých výsledkov. Rozhodnutie o finálnej zostave tých najlepších bude mať v rukách organizátor.

O zábavu a komentovanie športového priebehu sa postará televízny moderátor a športový komentátor Slavomír Jurko.
Online registráciu nájdete na: Kosicetriathlon.sk

tlačová správa

Pridajte komentár