EAST MAG
Program Tabačky

Aprílový program Tabačky Kulturfabrik

1. 4. pondelok, 18:00 h, vstup voľný, Fabricafé
Language Cafe /jazyková kaviareň/
Chcete si vychutnávať obľúbenú kávu alebo pivko a zároveň byť zahĺbený do rozhovoru v cudzom jazyku? Tešíme sa na Vás pri anglickom, francúzskom, španielskom, nemeckom, poľskom a slovenskom stole. Všetky ďalšie potrebné informácie nájdete vo FB skupine TBCK Language café community.

1. 4. pondelok, 19:00 h, vstupné 3€/2€, Kino Tabačka
Cyklus: Premiéry – Obliehanie mesta
Réžia: Zuzana Piussi, Slovensko, 2019 – po premietaní bude diskusia s tvorcami. Nový dokument zachytáva boj občanov mesta Kremnica a jeho okolia za ochranu ich zdravia a životného prostredia, ktoré sú dlhodobo ohrozované snahami banských firiem usilujúcich sa o povrchovú ťažbu zlata, bentonitu a iných surovín v danej oblasti aj napriek nesúhlasu miestnych obyvateľov.

REKLAMA

2. 4. utorok, 18:00 h, vstupné 4€, Veľká sála
Whiskyho cestovateľské kino: Gruzínsko /prednáška/
Spevák kapely Slobodná Európa Whisky sa po dlhých rokoch cestovania po odľahlých kútoch piatich kontinentov rozhodol vytiahnuť na svetlo sveta svoje mnohé zážitky a fotografie zo svojich výprav. 5 tisícovky Veľkého Kaukazu, ťažko dostupné odľahlé horské doliny v ktorých zastal čas, úžasné Tbilisi, rozľahlé stepi pri azerbajdžanskej hranici, mnísi dodnes žijúci v jaskynných kláštoroch, fontána z ktorej tečie pálenka, pobrežie Čierneho mora, ale aj skvelé jedlo, víno a mimoriadna pohostinnosť… to všetko je Gruzínsko, ktoré Whisky tentokrát precestoval terénnym autom.

2. 4. utorok, 18:00 h, vstupné 1€, Fabricafé
Ako vydrbať so systémom: Do dôchodku mladí a bohatí /prednáška/
Kedy je potrebné začať riešiť dôchodok? Ako je možné zabezpečiť sa na dôchodok a čo odporúčame my? Radi odpovieme na všetky otázky.
Ako vydrbať so systémom? je neziskový cyklus prednášok, kde sa v priateľskej atmosfére naučíš, ako pracovať s peniazmi, kedy ťa chcú finančné inštitúcie nachytať alebo na čo si dávať pozor pri práci s úvermi a hypotékami.

2. 4. utorok, 19:00 h, vstupné 3€/2€, Kino Tabačka
Cyklus OSCAR 2019 – Najlepší cudzojazyčný film Kafarnaum (Capharnaüm)
Réžia: Nadine Labaki, Libanon/Francúzsko, 2018, 120 min.
Príbeh dvanásťročného chlapca, ktorý zažaluje svojich rodičov za to, že mu dali život, je strhujúcou výpoveďou o živote v najchudobnejších slumoch súčasného Libanonu. Snímku, ktorá na festivale v Cannes 2018 ohromila divákov, kritiku i porotu, vďaka zmesi realizmu a intenzívnych emócií prirovnávajú k slávnemu Milionárovi z chatrče. Libanonská režisérka a scenáristka Nadine Labaki podáva vyhrotené a mierne pitoreskné svedectvo o extrémnych podmienkach života vo svojej krajine pohľadom malého dieťaťa a pritom neupadá do
citového vydierania – zdanlivo neochvejne ponurú trajektóriu príbehu účelne obohacuje o záblesky radosti a humoru.

3. 4. streda, 17:00 h, Tabačka Kulturfabrik
Showcrates 2019 /festival/
Podujatia Sokratovho inštitútu bývajú pravidelne plné, čo svedčí o ich kvalite. Showcrates 2019 nebude výnimkou. Nenechajte si ujsť tento multižánrový festival v prípade, ak vás zaujíma okolité dianie a chcete stretnúť zaujímavých ľudí. Súčasťou programu bude prednáška profesorky z Kanady Vanessy Andreotti o vzdelávaní v globálnom kontexte, premietanie toho naj z festivalu krátkych študentských filmov Áčko a v rámci krátkych TED talkov budete môcť spoznať aj študentky a absolventky Sokratovho inštitútu.

4. 4. štvrtok, 19:00 h, vstupné 3€/2€, Kino Tabačka
Cyklus OSCAR 2019 – Najlepší cudzojazyčný film STUDENÁ VOJNA (Zimna wojna)
Réžia: Pawel Pawlikowski, Poľsko, Francúzsko, Veľká Británia, 2018, 84 min
V období budovania stalinovského Poľska, ale tiež modernej Európy sa odohráva príbeh veľkej osudovej lásky – speváčky Zuly a skladateľa Wiktora. Nedokážu spolu byť, ale zároveň sa neuveriteľne priťahujú a nevedia byť ani od seba. V kulisách Varšavy, Berlína a Paríža znie jazzová a folklórna hudba a Zula s Wiktorom rozohrávajú nádhernú, ale trpkú baladu, svoju vlastnú studenú vojnu.

5. 4. piatok, 20:00 h, vstupné 3€, Fabricafé
Východisco /párty/
Horúčka piatkovej noci plná disca, funku, electra a housu v podaní DJov a selektorov Piliera, Spanqa a Niktosha.

6.-7. 4. sobota a nedeľa, 11:00 h, vstup voľný, Veľká sála
Jarný handmade trh v Tabačke /trh/
Nenechajte si ujsť príležitosť stretnúť šikovných lokálnych predajcov a predajkyne, načerpajte novú inšpiráciu, ovoňajte príchod očakávaných veľkonočných sviatkov a pokochajte sa produktami od výmyslu sveta. Jarné oblečenie, prírodná kozmetika, doplnky, tašky hračky… všetko s pridanou hodnotou – veď handmade je THE BEST a podpora miestnych umelcov pohladí na duši. Príďte s celou rodinou stráviť veselé poobedie plné „vedomého” nakupovania.

7. 4. nedela, 19:00 h, vstupné 3€/2€, Kino Tabačka
Cyklus OSCAR 2019 – Najlepší cudzojazyčný film Zlodeji (Manbiki kazoku)
Réžia: Hirokazu Koreeda, Japonsko, 2018, 121 min
Osamu je gastarbeiter, ktorý si privyrába kradnutím v obchodoch. Do remesla zasväcuje aj svojho syna. Obaja žijú v provizórnom dome na periférii a s ďalšími členmi domácnosti tvoria rodinu, na ktorej je toho zvláštneho oveľa viac než len spôsob obživy. Do rutiny krádeží zatiahne dievčatko, ktoré sa osamelo hrá v mraze na balkóne. Osamu sa rozhodne, že vziať si dieťa, ktoré rodičia zanedbávajú, nie je zločin. Jeho čin vedie k odhaleniu tajomstva vnútri rodiny zlodejov a spochybnenie toho, čo vlastne rozumieme pod pojmom rodina. Koreedov film je citlivou, vrstevnatou a rafinovanou drámou o bezpodmienečnej láske a dôstojnosti chudobných.

6. 4. sobota, 20:30 h, vstupné 10€/12€ , Fabricafé
Chrysta Bell /koncert/
Očarujúca Chrysta Bell, ktorú mnohí poznáte najmä zo seriálu Twin Peaks, mieri do Tabačky. Chladná agentka Tammy je aj úspešnou speváčkou, modelkou a múzou režiséra Davida Lyncha. Chrysta Bell vystúpi v Košiciach v rámci svojho európskeho turné k novému albumu Feels like love!

9. 4. utorok, 17:00 h, 10€, MidBox
Teória obmedzení/prednáška/
Snažíte sa dosiahnuť lepšiu výkonnosť vašej organizácie, ale navýšenie tržieb napriek veľkej snahe je len minimálne? Chcete nakúpiť nový tovar, ale obmedzuje vás cash-flow? Máte vysoké zásoby, alebo vysokú nedostupnosť? Teória obmedzení identifikuje jadro problému v
riadení zásob a organizácií. V jadre problémov existuje nevyriešený základný konflikt, ktorý bráni lepšej výkonnosti. Jeden z konfliktov v riadení zásob, s ktorým sa manažéri stretávajú každý deň je: držať viac, alebo menej zásob? Teória obmedzení ponúka riešenie základného
konfliktu a výrazne sa odlišuje od tradičného spôsobu riadenia organizácií.

9. 4. utorok, 19:00 h, vstupné 3€/2€, Kino Tabačka
Cyklus Premiéry Milost (Ułaskawienie),
Réžia: Jan Jakub Kolski, Poľsko, 2018, 100 min
Príbeh rodičov vojaka, rozprávaný z pohľadu ich sedemnásťročného vnuka Janka. Odohráva sa počas dramatických udalostí v povojnovom období v Poľsku a má jedinečný motív: zameriava sa primárne na silu a odvahu rodičov a zobrazuje ich boj o obnovení dôstojnosti a
rovnováhy po strate syna.

10. 4. streda, 19:00 h, 3€, Fabricafé
Zevl trevl: Nový Zéland inak a.k.a. road trip na zlej strane cesty /prednáška/
Nevšedné rozprávanie o nevšednej krajine pohľadom nevšednej dvojice o dvoch nevšedných
ostrovoch. Prečo sa každý chce vrátiť späť na Nový Zéland vám povedia Mirka Rybárová a Rado Lukáč.

11. 4. štvrtok, 18:00 h, 15/20€, Fabricafé/Veľká sála
Benefičný koncert – Neberte lesy /koncert/
Benefičné koncerty skupín Longital a Bardo (Sisa Fehér a Vladko Mikláš) venovaný Lesoochranárskemu zoskupeniu VLK. Pred koncertom bude aj beseda Juraja Lukáča o tom, ako sa zachraňuje divočina a koľko dá práce, aby sa nerobilo nič. Beseda bude o 18:00 vo Fabricafé a koncerty začnú o 20:00 vo veľkej koncertnej sále.

11. 4. štvrtok, 19:00 h, vstupné 3€/2€, Kino Tabačka
Cyklus Premiéry Trabantom tam a zase späť
Réžia: Dan Přibáň, Česko, 2019
Žltý cirkus Dan Přibáně uzatvára svojou jedenásťročnú cestu okolo sveta! Posledná adrenalínová výprava sa vracia na začiatok, napojuje sa na trasu prvej expedície a na 17 237 kilometroch ide prvýkrát po jedenástich rokoch až domov do Prahy. Divoká jazda začína v južnej Indii a cez Nepál, Himaláje, Pakistan, Čínu, Kyrgyzstán až do Uzbekistanu a odtiaľ cez Rusko, Ukrajinu mieri na Slovensko a do Česka. Napriek tomu, že ide mnohokrát do tuhého, a nie všetky miesta boli veselé a krásne, posádka žltého cirkusu bojuje so všetkými nástrahami s čiernym humorom, seba iróniou a občas na hrane politickej korektnosti.

13. 4. sobota, 15:00 h, vstupné 10€/13€ , Tabačka Kulturfabrik
Pucung /multižánrový festival/
Netradičný multižánrový festival spája výnimočné osobnosti, známych hudobných interpretov a obľúbených stand-up komikov. Zažite výnimočný deň na podujatí, ktoré nemá na Slovensku obdobu. Pucung prináša neobyčajnú koncentráciu ľudí, ktorým sa darí na Slovensku trochu upratať. Príďte si vychutnať skvelú atmosféru, v ktorej sa nehovorí o problémoch, ale o riešeniach. Zistite, ako si sami dokážeme pomôcť, aby sme sa mali lepšie a užite si skvelý deň v sprievode dobrej hudby a zaujímavých osobností.
Čo všetko na vás čaká: Katarzia Antigona, BULP, Zuzana Mikulcová, Papyllon, Petijee; stand-up komici: Tomáš Hudák, Marián Psár, Jakub Gulík; účinkujúci: Jano Gordulič s Ťažkým týždňom po prvýkrát naživo, Lukáš Fila (riaditeľ vydavateľstva N Press), Ľudmila Kolesárová (My sme les, Dobrý Anjel), Juraj Šeliga (Za slušné Slovensko), Zuzana Čaputová (dlhoročná riaditeľka Via Iuris,  budúca prezidentka SR), Michal Karako (Zabudnuté Slovensko), Jakub Ptačin (dizajnér, aktivista, sociálny inovátor), Erika Cintulová (najmladšia starostka v histórii).

14. 4. nedeľa,, 19:00 h, vstupné 3€/2€, Kino Tabačka
Cyklus Cate Blanchet v Tabačke Jasmínine slzy (Blue Jasmin)
Réžia: Woody Allen, USA, 98 minut, 2003
Čo sa stane, keď bohatá arogantná Newyorčanka stratí všetky peniaze a režíruje to Woody Allen? Cate Blanchett ako Jasmína predstavuje očarujúcu manželskú „trofej” bohatého a šarmantného podnikateľa, žijúceho v New Yorku. Pohybuje sa v high society, prežíva život plný večierkov, je obdarovávaná drahými šperkami. Je to život, o ktorom snívala a presne to, po čom túžila. Po čase však prichádza pád. Z očarujúceho manžela sa vykľuje podvodník a Jasmína, ktorá stratí všetky prepychové vymoženosti, odchádza k svojej sestre do San Francisca. Tu prichádza ku konfrontácii dvoch životných štýlov. Sestra, v podaní britskej herečky Sally Hawkins, totiž žije úplne rozdielnym štýlom, pohybuje sa medzi zemitými predstaviteľmi tohto mesta a nechápe Jasmínine slzy za strateným životom.

16. 4. utorok, 19:00 h, vstupné 3€/2€, Kino Tabačka
Cyklus Cate Blanchet V Tabačke Podivuhodný prípad Benjamina Buttona (The Curious Case of Benjamin Button)
Réžia: David Fincher, USA, 2008, 166 min
„Narodil som sa za neobyčajných okolností.” Presne týmito slovami sa začína film, ktorý je adaptáciou poviedky F.Scotta Fitzgeralda o mužovi, ktorý sa narodil ako 80-ročný a postupne mladol. Je to človek ako každý z nás, ktorý nie je schopný zastaviť čas. Vo filme prejdeme z New Orleans v roku 1918 – na konci 1. svetovej vojny do 21. storočia. Vypočujeme si veľkolepý príbeh muža, ktorý je iný ako ostatní. Film získal rekordných 13 nominácií na Oscara.

17. 4. streda, 17:00 h, Veľká sála
Instagram podnikanie 2.0 /prednáška/
Digitálna agentúra My Brand Agency Vám prináša pokračovanie praktickej prednášky Instagram podnikanie 1.0. Keď sa chceš dozvedieť, ako to na Instagrame v skutočnosti funguje, a čo všetko je treba spraviť pre to, aby si bol na tejto sociálnej sieti naozaj úspešný, tak príď.

17. 4. streda, 18:00 h, 3€, Fabricafé
Ochrancovia prírody: Biomasaker /prednáška/
Na ďalšej prednáške z cyklu ochrancovia prírody sa dozviete niečo viac o jednom z problému, ktorý trápi slovenské lesy. Súčasťou podujatia bude krátky film Biomasaker, pokračovať budeme s prednáškou, na ktorú prijal pozvanie člen lesoochranárskeho združenia VLK Viliam Bartuš. VLK, spolu so svojimi partnermi, žiada o zrušenie zaradenia lesnej biomasy, ako obnoviteľného paliva v rámci Smernice o podpore
obnoviteľných zdrojoch energie.

18. 4. štvrtok, 19:00 h, vstupné 3€/2€, Kino Tabačka
Cyklus Cate Blanchet v Tabačke Manifesto
Réžia: Julian Rosefeldt, Austrália, Nemecko, 2016, 95 min
Snímka Manifesto režiséra Juliana Rosefeldta skladá hold premenlivej tradícii a literárnej kráse umeleckých manifestov a zároveň kriticky skúma rolu umelca v dnešnej spoločnosti. Čerpá z textov písaných futuristami, dadaistami, členmi hnutia Fluxus, suprematistami,
situacionistami, vyznávačmi hnutia Dogma 95, príslušníkmi ďalších umeleckých skupín a tiež z úvah jednotlivých umelcov, architektov, tanečníkov a filmárov. Zostrihal a znovu poskladal trinásť koláží, ktoré pojednávajú o umeleckých manifestoch a skrz objektív kamery
podávajú myšlienky tvorcov, ako sú Claes Oldenburg, Yvonne Rainer, Kazimir Malevič, André Breton, Sturtevant, Sol LeWitt, Jim Jarmusch a ďalší. Tieto „nové manifesty“ sa potom prostredníctvom držiteľky Oscara Cate Blanchett premieňajú v modernú výzvu k akcii. Herečka sa tu prevteľuje do trinástich rôznych postáv.

18. 4. piatok, 18:00 h, vstup voľný, Fabricafé
Language café /jazyková kaviareň/
Chcete si vychutnávať obľúbenú kávu alebo pivko a zároveň byť zahĺbený do rozhovoru v cudzom jazyku? Pravidelne si k nám môžete prísť pokecať každé dva týždne! Tešíme sa na Vás pri anglickom, francúzskom, španielskom, nemeckom, poľskom a slovenskom stole. Všetky ďalšie potrebné informácie nájdete vo FB skupine TBCK Language café community.

19. 4. piatok, 20:00 h, vstupné 9€/12€ , Veľká sála
Ultrazvuk (Vec & Tono S.) / Supa / DJ Škrupo /koncert/
Dvaja majstri svojho remesla Vec a Tono S. sa konečne rozhodli dať hlavy a slohy dokopy, aby v spoločnom projekte pre poslucháčov sofistikovaného hip-hopu pripravili kvalitné tracky plné slovných hračiek a svojského humoru. Tento projekt sa výstižne nazýva ULTRAZVUK a môžete od neho očakávať precíznu defektoskopiu našej spoločnosti, na akú sme u oboch pánov zvyknutí. Aj napriek spoločným pohľadom na veci a udalosti okolo nás ich obaja interpretujú po svojom, čo len pridáva na komplexnosti tohto diela ako takého.

20.4. sobota, 20:00 h, stupné 5€, Fabricafé
Liquidity w/ Changing Faces /párty/
Do Košíc mieri čoraz častejšie skloňované slovenské meno d&b scény – Changing Faces. Kto sa orientuje v d&b scéne vie, že ak si vás všimne a vydá vám track RAM, UKF, Hospital, MedSchool a Let It Roll Crew, tak to asi robíte dobre. Musíme tiež spomenúť ocenenie nováčik roka v ankete Radio Head Awards za rok 2017.

23. 4. utorok, 19:00 h, vstupné 3€/2€
KINO: cyklus AMNESTY KINO
Kino Tabačka v spolupráci s Amnesty International Slovensko v roku 2019 každý mesiac prináša film s ľudsko-právnou tématikou.

24. 4. streda, 18:00 h, vstup voľný, Kino Tabačka
Vedecká kaviareň /prednáška/
Vedecké kaviarne sú osvedčenou formou popularizácie vedy a rozširovania obzoru verejnosti v mnohých krajinách, osvedčil sa aj Slovensku a to vďaka podpore APVV. Vedecké kaviarne sa organizujú v neformálnych priestoroch kaviarne formou popularizačných prednášok nielen
z oblastí neurovied; hosťami sú ľudia z odboru, ktorí prinesú do Tabačky atraktívne témy.

24. 4. streda , 18:00 h, dobrovoľné vstupné, Fabricafé
Škola psychológie – Emocionálna inteligencia /prednáška/
Prečo sa zaoberať tým, aká vysoká je moja EI? Jednoducho preto, lebo jej vyššia úroveň nás predurčuje na úspech vo väčšine vecí, do ktorých sa pustíme. Takisto preto, lebo s ľuďmi s vyššou EI je nám jednoducho dobre, cítime sa pri nich pohodlne a uvoľnene. Dokážu totiž rozumieť tomu, čo druhí prežívajú a primerane na to reagovať. Sami sa dokážu vysporiadať s vlastnými náročnými emóciami ako strach, hnev, závisť alebo žiarlivosť. Keď niekoho požiadajú o pomoc, dostanú pozitívnu odpoveď. Stretávajú ich rovnaké problémy a trápenia ako ostatných, no napriek tomu kráčajú životom s nadhľadom a väčšou ľahkosťou. Aj ty sa môžeš stať majstrom v zvládaní svojich emócií, vysporiadať sa so svojim strachom, zachovať si pokoj v stresovej situácii, zdravo sa nahnevať, prijať kritiku s nadhľadom, používať humor a s prehľadom reagovať v takmer každej situácii. Ide v poradí o druhú prednášku na tému emocionálna inteligencia.

25. 4. štvrtok, 19:00 h, Vstupné: 8 €/10 € Veľká Sála
Petra Fornayová / SK _ Opernball /tanečné predstavenie/
… chlieb a hry alebo len sa tešme ďalej… Opernball je metaforou uzavretého systému, spoločnosti, ktorá vyznáva istú zvláštnu hierarchiu a zvláštne hodnoty. Je kritikou neoliberálneho prístupu uplatňovaného na čokoľvek bez rozdielu. Čo znamená byť/pracovať/existovať/tvoriť mimo systému alebo v systéme, ktorý daná spoločnosť ponúka ? Čo/kto patrí do systému? Strach ocitnúť sa mimo systému trvalej a systematickej podpory je existenčnou otázkou. Tvorba verzus základné životné potreby – je umenie niečo, čo táto spoločnosť potrebuje alebo pod umením rozumieme len zábavu?

25. 4. štvrtok, 20:00 h, vstupné 8€/10€ , Fabricafé
Author & Punisher / Lingua Ignota /koncert/
Author & Punisher je projekt strojného inžiniera Tristana Shone, ktorý spojil svoje umelecké záujmy a vedecké skúsenosti na zostrojenie si vlastných nástrojov, ktoré dávajú slovu „priemyselné” nový význam. Aktuálne vydáva na legendárnom Relapse Records! Hudba Lingua Ignota je zámerne umiestnená na špecifických križovatkách, ktoré obsahujú prvky elektroniky, industrialu, miestami metalu popri barokovom minimalizme a folku.

26. 4. piatok, 20:00 h, 6€/8€ , Fabricafé
Khoiba, Čáry života /koncert/
Filip Míšek a Ema Brabcová sa prvýkrát stretli v skupine Roe-Deer, ktorá vznikla v lete 1999. Nahrali albumy Everforever (2001) a Aquaparty (2003). Už počas existencie Roe-Deer začali tvoriť svoj vlastný projekt – Khoiba. Ten o sebe dal vedieť prostredníctvom Dilemma EP (2002), na ktorom vynikal Filipov cit pre detail a zvukové „laborovanie“ na hrane trip-hopu. Svoju tvorbu však Khoiba popisovala ako „atmosférický pop plný melanchólie a pozitívnych emócií“. That Reason EP (2003) bolo remixovou podobou skladieb z predchádzajúceho EP a prinieslo aj titulnú skladbu, ktorá bola premostením k debutovému albumu Nice Traps (2004). Pred druhou platňa Mellow Drama (2007) vyšlo experimentálnejšie It ‚All Recorded EP. Oba albumy vydalo v Nemecku vydavateľstvo Mole Listening Pearls, ktoré vydalo aj vinylový singel Ohio ako poslednú nahrávku Khoiby po nečakanom odchode Emy Brabcovej z kapely 5. mája 2008. Následne sa každý vybral inou
cestou, Filip k sólovému projektu Dikolson (The Bear Is Sleeping Now, 2011), Ema do kapely Luno (2009-2015). Ema sa ďalej stala súčasťou projektu Jan P. Muchow & The Antagonists, Filip robil tiež hudbu k filmom (naposledy k poľskému filmu Útek režisérky Agnieszky Smoczyńské, 2018) a k tanečným predstaveniam (Guide, Švihla).

27. 4. sobota, 9:00 h, vstupné 90€, BlackBox
Nebľaboc! /workshop/
Nebľaboc! je interaktívny, intenzívny tréning osobného rozvoja. Využíva základné herecké techniky, ktorými pomáha zlepšovať komunikačné schopnosti. Často totiž nie je podstatné ČO človek hovorí, ale AKO.

28. 4. nedeľa, 14:00 – 18:00 h, vstupné 7€/10€, BlackBox
Workshop „Kontaktná improvizácia” /workshop/
Kontaktná improvizácia je komunkácia tiel v tanci, niekedy divoká, inokedy tichá. Je to druh pohybu, ktorý absolútne sprítomňuje tanečníka a ten je potom schopný bezprostredne načúvať telesnej reči svojho partnera. Workshop nevyžaduje predošlú tanečnú prípravu, je vekovo neobmedzený. Kontaktná improvizácia je návrat do detstva, ako keď sme spontánne v hrách nasledovali energiu pohybu a nechali pracovať geometriu a múdrosť našich tiel, pohltení prítomným okamžikom hry. Preto väčšina ľudí, ktorí ku kontaktnej improvizácií kedy privoňali, sa k nej opakovane vracajú.

28. 4. nedeľa, 19:00 h, vstupné 3€/2€, Kino Tabačka
Cyklus Premiéry Oni a Silvio (Loro)
Réžia: Paolo Sorrentino, Taliansko, 2018, 150 min
Aká je najväčšia ľudská túžba? Láska? Peniaze? Sex? Neobmedzená moc? A je možné toto všetko dosiahnuť a cestou nestratiť vlastnú tvár? Najúspešnejší taliansky režisér súčasnosti Paolo Sorrentino sa vracia do kín s veľkolepou provokatívnou komediálnou drámou. Sorrentinov dvorný herec Toni Servillo tentokrát v hlavnej úlohe stvárňuje Silvia Berlusconiho – notoricky známeho škandalózneho miliardára, mediálneho magnáta a dlhoročného predsedu talianskej vlády, ktorý sa preslávil hlavne svojím excentrickým spôsobom života a zhýralými večierkami, ktoré svet pozná pod označením „bunga bunga“. Film nahliada do súkromia tejto kontroverznej ústrednej postavy a ponúka pohľad na častokrát groteskné situácie, či už sa týkajú podplácania sudcov, nákupu najlepších futbalistov alebo zvádzania mladučkých modeliek.

29. 4. pondelok, 15:00 h, vstup voľný, Veľká Sála
Workshop „Inkluzívny tanec” /workshop/
Ako môžeme byť so svojím telom a nie proti nemu. Môžeme ho prijať a vážiť si ho také, aké je? Workshop vedený účastníkmi rezidencie projektu Body Recognition zameraný na akceptáciu svojho tela, jeho možností a obmedzení v spolupráci s partnerom.

29. 4. pondelok, 17:30 h, vstup voľný, Veľká Sála
Body Recognition
Work in progress tanečnej rezidencie kreujúcej predstavenie inšpirované telesnými odlišnosťami. Body Recognition odkazuje na myšlienku plne inkluzívnej prístupnej spoločnosti, ktorá je založená na možnostiach a tvorivých schopnostiach každého tela.

30. 4. utorok, 16:30 – 17:30 h, 30€, Black Box
Planéta tanec /tanečný workshop/
Milí rodičia! Koncom apríla opätovne otvárame kreatívnu tanečno-pohybovú dielňu Planéta tanec pre deti vo veku 4 až 6 rokov. Deti na nej zažívajú radosť z tanca a zároveň tancom spoznávajú samých seba a svet navôkol. Tanečné stretnutia sú zamerané na prirodzený prejav, imagináciu a tvorivé myslenie, citlivé vnímanie a poznanie vlastného tela, neverbálne a verbálne sebavyjadrenie, orientáciu v priestore, koordináciu pohybov, pohybovú pamäť, komunikáciu v skupine, jednoduché choreografie a tanečnú improvizáciu.

Pravidelné podujatia
Pondelky 1. 4. a 15. 4., 18:30 h, vstup voľný, MidBox
Toastmasters /rečnícky klub/

Každý utorok od 17:00 h, 3€, Kino Tabačka
Etno bubny /bubnovací workshop/

Každý utorok a štvrtok od 18:00 h, 3€, BlackBox
Roztoč to! /cvičenie/

Každý utorok od 19:30 h, 3€, BlackBox
Ecstatic Trip /tanečný workshop/

Každá streda od 18:30 h, 2€, BlackBox
Lindy Hop /swingový tanec/

Každá streda od 21:00 h, vstup voľný, Fabricafé
Stredávka /párty/

Každý piatok od 18:00 h, 3€, BlackBox
Street dance workshop /tanečný workshop/

Každý štvrtok od 19:30, 3€, BlackBox
Brazílsky zouk /tanečný workshop/

tlačová správa

Pridajte komentár