EAST MAG

Do akej elektroniky investuje moderátor Junior?

Milan Junior Zimnýkoval začínal ako rozhlasový moderátor, dnes patrí zároveň aj medzi známe televízne osobnosti. Okrem účinkovania v médiách je aj kulinárom, čo dokazuje v interaktívnej kulinárskej šou Šuhajíci pri panvici, ktorej sa aktívne venuje. V rozhovore nám prezradil, akou veľkou súčasťou jeho života sú technológie.

Aký je Váš vzťah k moderným technológiám?

REKLAMA

Milujem moderné technológie! V čase, keď to nebolo bežné, som si vymyslel, že vo Fun rádiu by som potreboval na nahrávanie rozhovorov taký mikrofón, ako je „handka” (bez káblu), ale dalo by sa priamo naň nahrávať. A nepoužívať také tie čudá s káblami a krabičkou. A ono to už naozaj existuje a my to asi 10 – 12 rokov používame.

Ktorú z technológií využívate najčastejšie a prečo?

Počítač, ktorý použila NASA na misii Apollo, keď leteli na mesiac – iPhone 🙂 Sadli by ste si na vesmírnu loď, ktorá má taký silný počítač, ako je dnes iPhone? Ja nie 🙂 Denne ho však používam inak – na strihanie videa v iMovie, rôzne kancelárske veci, scanner, foťák, kameru, notes…. Stále si však viem predstaviť nejaké customized funkcie a feature.

Aké aplikácie používate najčastejšie?

Appky na komunikáciu, lebo o tom je moja práca. Instagram – to je môj kôň. Mám aj Twitter, Facebook, Snapchat, ale IG je skrátka TOP. Okrem toho som momentálne doslova otrokom iWatchovej tréningovej appky. Diktuje mi, kedy vstať, ako trénovať a motivuje ma hýbať sa 🙂 Ďalej využívam aj appku na varenie – Šuhajíci pri panvici, ktorá vzišla z môjho spoločného projektu s Marekom Ortom. Kopírujem, čo sme už odvarili a o čom sme sa rozprávali.

Keďže ste rodič, aké pravidlá v rámci moderných technológií panujú u vás doma?

Rozumné. iPad je na opýtanie a nikdy nie viac ako hodina denne.

Na akej elektronike si naozaj potrpíte a investujete do nej?

Kedysi to boli walkmany, mal som dva minidiscy (čo bola brutálne drahá vec), potom som bol hotový z telky a iPadu. Dnes je to kávovar a smart kuchyna 🙂 Vďaka inspire_design používam appku Home Connect. Okrem kávy na diaľku cez appku ovládam aj trojkombo: mikrovlnku, parnú rúru a klasickú rúru. Navyše je samočistiaca. Pri chladničke, vidím stav a čo treba dokúpiť.

View this post on Instagram

Dnes #zimnykoval #pracoval #mmvl #mojamamavarilepsieakotvoja #tvjoj

A post shared by Milan ZIMNÝKOVAL (@zimnykoval) on

Ako podľa Vás bude vyzerať naša budúcnosť o 10 rokov?

Budúcnosť bude podľa mňa! Jeden smartphone/comp/cloud bude základ a všade, kam pôjdem a prídem do styku s nejakou technológiou, tak sa nastaví podľa mňa. Platby, auto, dom, e-shop. Na to mi teraz kradnú dáta na internete Google a Facebook.


Milan Junior Zimnýkoval
povolanie: moderátor
vek: 41 rokov
smartfón: iPhone
najobľúbenejšia sociálna sieť: Instagram

View this post on Instagram

ZIMNYKOVAL #since1978 skúsenosť&vášeň #iskravoku #40 fotoKredit: @maros28

A post shared by Milan ZIMNÝKOVAL (@zimnykoval) on

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár