EAST MAG
rasto trnka

Moje TOP aplikácie #4 Rastislav Trnka

Technológie sú súčasťou života každého z nás, preto sme sa na najčastejšie využívané aplikácie opýtali predsedu Košického samosprávneho kraja. Rastislav Trnka vás možno prekvapí svojou záľubou, pre ktorú aj medzi aplikáciami našiel jednu súcu.

Počas dňa potrebujem byť maximálne informovaný a zorganizovaný – od toho sa odvíja aj zoznam aplikácií, na ktoré vo svojom mobilnom telefóne klikám najčastejšie. Na súkromnú komunikáciu využívam štandardne Whats App alebo Viber. V kontakte s aktuálnym dianím doma aj vo svete zostávam vďaka aplikácii SME.sk. S mojím tímom sme si obľúbili Slack, vďaka ktorému máme celú pracovnú komunikáciu na jednom mieste, navyše systematicky rozdelenú podľa projektov, na ktorých aktuálne pracujeme.

Udržiavať poriadok v pracovných dokumentoch mi pomáha Evernote. Využívam ho napríklad pri scanovaní vizitiek, pričom aplikácia nový kontakt automaticky prepojí s profilom na LinkedIn. Ďalším mojím pomocníkom je aplikácia Wunderlist, vďaka ktorej si dokážem pohodlne zmanažovať každodenné úlohy. Produktivitu mojej práce zvyšuje Plan Plus Online, ktorý z rôznych kanálov synchronizuje kalendáre a kontakty a zároveň umožňuje spravovať úlohy a poznámky.

Mojou srdcovkou je astronómia, a tak nemôžem zabudnúť na aplikáciu Sky Map. Občas nám s manželkou pri večerných prechádzkach rozsúdi tipovaciu súťaž, na ktoré súhvezdie sa práve pozeráme. Užívateľom pomáha pomenovať hviezdy, planéty a iné nebeské útvary.

rastislav trnka


Rastislav Trnka

V komunálnej politike pôsobí od roku 2010, najskôr ako poslanec mestskej časti Košice-Staré Mesto, kde bol aj zástupcom starostu.

Neskôr bol aj poslancom Košického samosprávneho kraja, kde bol označený za najaktívnejšieho poslanca. Roky upozorňoval na rôzne kauzy predstaviteľov mesta Košice i kraja, pri ktorých pochopil, že komunálna politika potrebuje zmenu.

Vo voľbách do vyšších územných celkov, v novembri 2017, získal dôveru občanov a stal sa predsedom Košického samosprávneho kraja.

komentáre 2

  • […] „Subjekty sociálnej ekonomiky budú silnejšie, ak budú hovoriť jedným hlasom. Členstvo v ASSE nám okrem iného umožní participovať aj na tvorbe legislatívnych rámcov a vhodných podmienok pre rozvoj sociálneho podnikania. Takýto mechanizmus napomôže, aby zákony neprichádzali od úradníckeho stola, ale z praxe a reálnych skúseností. Snažíme sa o postupné začleňovanie dlhodobo nezamestnaných do pracovného procesu tak, ako ho poznajú všetci pracujúci ľudia,“ povedal predseda KSK Rastislav Trnka. […]

  • […] „Dostať staré remeslá medzi mladých je možné aj v našom kraji, a to prostredníctvom zážitkov. Za všetko hovoria pozitívne príklady, či už ide o vyrábanie lana podľa dobových spisov priamo na hrade, pečenie chleba v stredovekej sýpke či deň strávený vo vinohrade ako pravý vinár. Náš kraj ponúka aktivity, ktoré zaujmú rodiny s deťmi aj jednotlivcov. Domáci aj zahraniční návštevníci si tak na vlastnej koži môžu vyskúšať niečo nové a zaujímavé, čo inde nenájdu. Zážitkový turizmus je skvelou reklamou a verím, že aj vďaka nemu sa do Košického kraja budú ľudia radi vracať, “ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. […]