EAST MAG

Do Košíc sa vracia protikorupčný festival Pucung

Myšlienka boja proti korupcii v spojení so zaujímavými diskusiami, inšpiratívnymi vystúpeniami a koncertmi sa na východe predstaví už po tretíkrát. Po mimoriadne úspešných dvoch ročníkoch na návštevníkov čaká atraktívny program aj tento rok.

Na multižánrový Pucung opäť zavítajú známe osobnosti zo sveta hudby a spoločenského diania. Ich spoločnou témou bude angažovanosť.

REKLAMA

Keď nás chytá beznádej, že v tejto krajine sa nič nedá a nič nefuguje, Pucung je tu na to, aby nám pripomenul, že zmena je možná a závisí od každého z nás. Tento rok sme sa rozhodli zamerať na to pekné a pozitívne, čím sa dá každodenne inšpirovať, a to sú príbehy občianskej angažovanosti,” hovorí Petra Régnacq Trnková z Nadácie Zastavme korupciu, ktorá festival organizuje.

Medzi hosťami sú predstavitelia iniciatív Zabudnuté Slovensko, My sme les, Za slušné Slovensko, najmladšia starostka v histórii Erika Cintulová, „hipsterský primátor” Peter Bročka či dizajnér a sociálny inovátor Jakub Ptačin. Návštevníci sa medzi iným dozvedia Ako menia mladí ľudia Slovensko, Ako sa nestratiť v dobe dezinformácií a hoaxov či Ako vznikali inicitívy, ktoré trafili do čierneho.

Inšpiratívnych šikovných ľudí, ktorí u nás dokázali niečo zmeniť, budú na pódiu striedať známi stand-up komici Tomáš Hudák, Jakub Gulík a Marián Psár. Festival otvorí historicky prvý Ťažký týždeň s Janom Gorduličom naživo.

Okrem inšpiratívnych myšlienok na festivale zaznejú aj výborné koncerty v podaní interpretov ako je BULP, Zuzana Mikulcová, Papyllon či Petijee. Festivalový deň zavŕši oceňovaná audio-vizuál-názorová show Antigona v podaní Katarzie a Pjoniho.

Pucung štartuje 13. apríla o 14:00 hod. v košickej Tabačke a návštevníkov bude baviť až do neskorého večera. Lístok na Pucung si záujemcovia môžu kúpiť za zvýhodnenú cenu do 13. marca na https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/pucung/.

tlačová správa

komentár: 1