EAST MAG

HC Košice verzus T-Systems Slovakia – kto z koho?

Košičania si mohli užiť športového Valentína v Športovo-zábavnom areáli na Alejovej. V exhibičnom zápase Mini Winter Classic sa proti sebe postavil tím HC Košice a hokejový tím spoločnosti T-Systems Slovakia.

Organizátorom exhibičného zápasu bola mestská časť Juh. „Tento zápas sme sa rozhodli zorganizovať po dobrej odozve série winter classic zápasov na Slovensku. Oslovili sme preto HC Košice, ktorí ochotne súhlasili. So spoločnosťou T-Systems Slovakia máme dlhodobú spoluprácu počas celého roka na športovo-zábavnom areáli,” vysvetlil Jaroslav Hlinka, starosta MČ Juh.

REKLAMA

Termín zápasu pripadol na 14. februára. „Pri výbere termínu rozhodoval nabitý hráčsky program HC Košice, to, že nakoniec termín padol na Valentína, bola zhoda náhod, ktorá však nakoniec predstavuje symbiózu pohybu a dobrých vzťahov medzi ľuďmi.”

Vyrovnaný zápas
Úvodné buly zápasu vhadzoval Juraj Girman, viceprezident spoločnosti T-Systems Slovakia: „Vo firme máme chlapcov, ktorí pravidelne hrajú hokej a sú za každú srandu, preto radi pristúpili na exhibičný zápas s HC Košice. Teší ma, že prišli diváci. Ja osobne mám hokej rád, je to súčasť našej národnej identity.”

T-Systems Slovakia HC Košice
Úvodné buly vhadzoval Juraj Girman.
foto k článku: T-Systems Slovakia

Exhibičný zápas trval 30 minút s jednou polčasovou prestávkou, počas ktorej sa hráči predstavili v súťažiach o najrýchlejšieho hokejistu a streľbe na malú bránku. Počas prvého hracieho času nepadol ani jeden gól. V 2. polovicu zápasu obe 4-členné zostavy zabrali a prvý gól padol do bránky HC Košice. Dokopy priniesol zápas až 6 gólov, ktoré skončili rovnomerne v bránkach oboch tímov. Mini Winter Classic tak skončil remízou 3:3.

Kvalitný firemný tím
Podľa prezidenta HC Košice Júliusa Langa sú práve exhibičné zápasy správnou cestou, ako priblížiť šport ľuďom a celej spoločnosti Košičanov. Možno aj preto sa rozhodol postaviť na ľad po boku hokejistov. „Amatérsky hrám hokej už dlhé roky, dnes to bola pre mňa radosť hrať s dobrými hráčmi. Tím z T-Systems Slovakia je kvalitný, má mladých pripravených hráčov, myslím, že sme odohrali vyrovnaný zápas.”

Po zápase nasledovala autogramiáda HC Košice a valentínske korčuľovanie na ľade až do polnoci.

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár