EAST MAG

Dajte knihám druhú šancu, oslávte Medzinárodný deň darovania kníh s knižnicou

Knižnica pre mládež mesta Košice vyzýva širokú verejnosť k podpore Medzinárodného dňa darovania kníh, ktorý si celý svet pripomína 14. februára. Cieľom je vyzdvihnúť dôležitosť kníh a čítania u detí a tiež poskytnúť odloženým detským knihám druhú šancu.

Myslíme si, že Medzinárodný deň darovania kníh sa dá osláviť aj tak, že prečítaným knihám dáme druhú šancu,“ hovorí Kamila Prextová, zástupkyňa riaditeľky knižnice. Aj preto sa Knižnica pre mládež mesta Košice obracia na čitateľskú verejnosť, aby podporila zbierku detskej literatúry.

REKLAMA

Jej cieľom je nazhromaždiť čo najviac darovaných detských kníh, ktoré majú následne potešiť ďalších čitateľov. „Ak ste dospeli k záveru, že niektorým detským knihám u vás doma, ako sa hovorí, už odzvonilo, teda uplynul ich čas, lebo z nich deti vyrástli, nastal správny čas posunúť ich ďalej. My sa vynasnažíme umiestniť ich niekam, kde zaručene potešia. Prioritným zámerom je posunúť ich deťom do nemocníc, detských centier, prípadne do združení, ktoré vyvíjajú rôzne podporné aktivity s knihami,“ hovorí Kamila Prextová.

Zbernými miestami budú všetky naše pobočky v meste. Stačí jednoducho navštíviť hociktorú z nich, priniesť tam prečítané či nepotrebné knihy alebo knihy, o ktoré sa máte chuť podeliť, a odovzdať ich knihovníčke. Ak sa to nedá stihnúť počas našich otváracích hodín, ponúkame možnosť umiestniť knihy do knižničného Biblioboxu, ktorý je pred vchodom do areálu Kulturparku z Kukučínovej ulice. Ten je k dispozícii naozaj kedykoľvek,“ dodáva.

Ak sa teda u vás v policiach nachádzajú nadbytočné knihy, ktoré sa rozhodnete darovať, zamierte si to do najbližšej pobočky Knižnice pre mládež mesta Košice. „A za nových majiteľov vás chceme požiadať, aby ste do darovanej knihy pridali nejaké svoje osobné venovanie, to pri každom otvorení knihy vie detského čitateľa potešiť,“ odporúča Kamila Prextová.

Akcia knižnice bude prebiehať od 14. februára do 21. februára 2019. Zoznam pobočiek knižnice nájdete tu.

tlačová správa

Pridajte komentár