EAST MAG

Konferencie, ktoré sa oplatí navštíviť

V IT svete, marketingu, ale aj obchode a iných biznis odvetviach je dôležité nestagnovať v práci a posúvať sa vpred. Hovorí sa, že inšpirácia je všade okolo nás.

To by znamenalo, že nepotrebujeme žiadne iné impulzy k tomu, aby sme prišli s inováciami v našich pracovných stereotypoch. Často sú však skvelými inšpirátormi ľudia, za ktorými je úspešný príbeh. Tých až tak bežne nestretávame na uliciach. Pre to, aby sme si ich mohli vypočuť, najčastejšie navštevujeme konferencie slovenského a svetového formátu.

Premýšľate, na ktorú z konferencií by ste sa vybrali? Prinášame vám výber tých, ktoré sa oplatí nezmeškať.

ShowIT (Bratislava, 5. – 7. februára 2019)

Oddnes prebieha v hlavnom meste 10. ročník IT odbornej a vzdelávacej konferencie, ktorá trvá 3 dni. Vystúpia na nej slovenskí a českí spíkri.

Creative summit & Expo  (Šamorín, 5. apríl 2019)

Vzdelávacia e-commerce konferencia si pre tento rok pripravila novinku v podobe expa. Začiatky Creative summitu siahajú do roku 2015 a jeho cieľom je zlepšovať e-commerce prostredie na Slovensku, priestor pre networking a konzultácie s odborníkmi z praxe.

CodeCon (Bratislava, apríl 2019)

IT konferencia prebieha s domácimi IT odborníkmi po slovensky/česky. Ide už o 5. ročník, pričom vstup na túto konferenciu bude zadarmo.

By Design (Bratislava, 8. júna 2019)

Slovenskí dizajnéri začali v roku 2014 s konferenciou, ktorá má za cieľ prepájať biznis a dizajn. Diskusiu podnecujú svetoví dizajnéri, ktorých organizátori do hlavného mesta pozývajú.

TEDxBratislava (5. júla 2019)

Okrúhly 10. ročník multižánrovej konferencie prinesie 16 domácich i zahraničných rečníkov z rôznych spoločensko-vedných oblastí a inšpiratívny sprievodný program.

HackerFest Slovakia (Bratislava, 20. september 2019)

Bezpečnostná konferencia o súčasných praktikách hackingu. Prináša tipy na ochranu dát od etických hackerov a IT security expertov.

Websummit (Lisabon, 4. – 7. novembra 2019)

Najlepšia technologická konferencia na planéte podľa časopisu Forbes sa koná pravidelne od roku 2009. Zameriava sa na internetovú technológiu a zúčastňujú sa jej firmy Fortune 500, ale aj menšie tech spoločnosti. Stretávajú sa na nej  generálni riaditelia a zakladatelia začínajúcich podnikov v oblasti technológií s ľuďmi z celosvetového technologického priemyslu.

Pôvodne začínal Websummit v Dubline, od roku 2015 je, aspoň minimálne do roku 2028, miestom konanie Lisabon.

Testing United (Viedeň, 7. – 8. novembra 2019)

Konferencia určená pre všetky úrovne testerov, testovateľov, testovacích manažérov, test konzultantov a zamestnancov IT, ktorí prichádzajú do každodenného kontaktu s testovacími tímami. Spája odborníkov z rozšíreného regiónu strednej Európy. V roku 2019 sa koná vo Viedni. Minulý rok sa konferencia konala v Bratislave.

Art & Tech Conference (Košice, november 2019)

Festival mediálneho umenia, technológií a digitálnej kultúry  sa v Košiciach koná v novembri. Venuje sa témam a inováciám, ktoré vznikajú na rozhraní umenia a technológií. Organizátori síce zatiaľ neprezradili konkrétny dátum konferencie, ale informovali o tom, že témou 4. ročníka bude jazyk a komunikácia.

Pridajte komentár