EAST MAG

Braňo Kostka: S mnohými našimi košickými fanúšikmi sa poznáme už aj osobne

A cappella Fragile je na scéne už vyše 15 rokov. Tvoria ju známe osobnosti hereckého a hudobného sveta, ktoré vedie dirigent Branislav Kostka. Vokálna kapela interpretuje rock, pop aj jazzové hity svetových umelcov. Veľký úspech zažili Fragile napríklad vďaka svojmu koncertnému turné Fragile Queen Symphony.

Kapelu Fragile tvorí Braňo Kostka, Soňa Norisová, Jana Golis, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Slavo Košecký, Martin Madej a Jožo Hečko. Alternujúcimi členmi skupiny sú Peter Lacho, Martin Klempár, Daniela Tomešová, Karolína Majerníková a Anabella Mollová.

44. koncert v podniku

Braňovi Kostkovi sa podarilo dať dokopy vokálnu skupinu bez inštrumentov, ktorá zaujala široké mainstreamové publikum. Dôkazom je 44. koncert v košickom GES klube, ktorý sa uskutoční v nedeľu 17. februára 2019 o 16. hodine.

Do Košíc sa vraciame, poviem to bez nadsázky, lebo sa tu už cítime doma. Máme tu fakt veľkú fanúšikovskú základňu, a to nielen čo sa týka kvantity, ale aj kvality. S mnohými našimi košickými fanúšikmi sa poznáme už aj osobne. Určite v tom zohráva rolu aj špecifická komorná atmosféra, ktorá v Ges-ku panuje. S ľuďmi máme kontakt, sedia len niekoľko centimetrov od nás. To veľmi vyhovuje nám a aj veľmi konvenuje nášmu a cappella žánru,” vysvetlil Braňo Kostka.

Úpravy folklóru

Repertoár kapely tvoria skladby svetových aj slovenských interpretov, ktoré Fragile mení svojou kreativitou a hravosťou. Na čo sa môžete tešiť na najbližšom koncerte?
Samozrejme, na naše tradičné úspešné úpravy slávnych hitov, ale hlavne chceme predviesť Košičanom i naše nové aranžmány. Momentálne sa začíname venovať i našim slovenským folklórnym piesňam, ale tým naším spôsobom – snažíme sa ich trocha posunúť do modernejších tvarov. Okrem toho určite zažijeme na koncerte kopec srandy,” prezradil Kostka.

Braňo Kostka
Akcia: Krst CD Fragile Queen Symphony, foto: Zdenko Hanout

Ak si chcete užiť koncert skupiny Fragile v Košiciach, zasúťažte si na na Facebooku Index Mag.

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár