EAST MAG

5 dôvodov na duálne štúdium v IT svete

Premýšľate nad tým, aká forma štúdia je pre vaše dieťa vhodná? V súčasnosti majú študenti na výber z viacerých foriem a jedným z nich je aj stále populárnejšie duálne vzdelávanie, na ktoré sa spustila registrácia práve v týchto dňoch. Registrovať sa dá u viacerých zamestnávateľov v Košickom kraji.

  1. Získaná prax už počas štúdia
    Študenti trávia počas trojročného štúdia stále menej času v škole a zvyšuje sa ich čas strávený vo firme. Podiel teórie a praxe je v pomere, v ktorom jednoznačne vedú praktické zručnosti.
  2. Moderné technológie
    Väčšina IT firiem v Košickom regióne (a nielen tu) pracuje s najmodernejšími systémami a technológiami, ktoré si budú môcť študenti vyskúšať, zoznámiť sa s najnovšími trendmi v odbore a získajú praktickú skúsenosť s ich používaním.
  3. Profesionálny mentoring
    Počas svojho štúdia sa stretnú s ozajstnými expertmi v odbore, ktorí ich budú motivovať k výkonom. Študenti získajú cenné kontakty, ktoré sa im môžu hodiť v budúcnosti a v neposlednej rade sa budú učiť od ľudí priamo z praxe.
  4. Realita na dosah
    Práca v reálnom firemnom prostredí je neoceniteľnou skúsenosťou, ktorá pripraví na život. Každodenné starosti, výzvy aj riešenia sa stanú prirodzenou súčasťou štúdia. Prechod zo školy do firemného prostredia, ktoré študent počas troch rokov spozná, tak bude o niečo jednoduchší.
  5. Garantovaná práca
    Najlepším bonusom na duálnom vzdelávaní je garantovaná práca, ktorú študent po ukončení štúdia získa. Často tak nezačína na nulovej odrazovej pozícii, ale postupuje v kariérnom rebríčku o čosi vyššie.

Miroslava Korytková

K písaniu som sa prirodzene dostala cez čítanie, ku ktorému ma od malička viedla moja mama. Ani po rokoch má táto vášeň neopustila a knihy držím v rukách denne. Rada sa rozprávam s inšpiratívnymi ľuďmi a rovnako rada o nich píšem. Mám rada rýchlu, dynamickú prácu, ktorú mi redakcia Index Magu denne prináša.

Šéfredaktorka Index Mag.
miroslava@indexmag.sk

komentáre 3