EAST MAG

Ochutnávať Slovensko sa oplatí – presvedčte sa o tom aj v Košiciach!

Slovensko bude opäť voňať šesť týždňov gurmánskymi špecialitami. Od 14. januára do 24. februára môžete prostredníctvom siedmeho ročníka Zimného festivalu jedla ochutnať najlepšie slovenské reštaurácie. Festival prebieha vo vybraných reštauráciách z gastronomického sprievodcu Gurmán na Slovensku. Najväčšie zastúpenie má Bratislavský kraj, kde je prihlásených 15 reštaurácií, a Košický kraj so siedmymi reštauráciami.

Vidličkové reštaurácie ponúkajú štyri chody
Zapojené reštaurácie ponúkajú gastronomickým nadšencom festivalové menu, ktoré pozostáva z troch jedál: Naše ikonické jedlo, Kuchárová voľba a Chute regiónov. Vzhľadom na skladbu menu a prepojenosť jednotlivých jedál si v reštauráciách ocenených zlatou vidličkou od Gurmána na Slovensku môžete objednať iba celé štvorchodové menu. „Garantujeme vám dokonalú symbiózu chutí a úžasný zážitok za rozumnú cenu,“ pozýva na festivalové menu riaditeľ festivalu a vydavateľ gastronomického sprievodcu Gurman na Slovensku Radoslav Nackin.

Kuchári sa snažia predviesť vo svojom umení tak, aby charakterizovali danú reštauráciu, s dôrazom na použitie lokálnych a sezónnych surovín a mnohí využívajú aj rodinné recepty s dlhoročnou tradíciou. Návštevníci festivalu tak napríklad znovuobjavia recepty zo sladkovodných rýb, ochutnajú mäská z domáceho chovu, strukoviny a zeleninu pripravené ako pyré či prach.

foto: zjl

Snúbenie gurmánskych chutí
Zimný festival jedla prebieha vo vybraných reštauráciách, vďaka čomu ponúkne návštevníkom nielen zážitok a blažený pocit z lahodného jedla, ale aj výnimočný pocit z atmosféry reštaurácie a profesionality celého personálu. Výhodné ceny festivalového menu sú zárukou toho, že každý, kto má záujem o kvalitnú gastronómiu, môže navštíviť tie najlepšie a veľakrát cenovo nedostupné reštaurácie Slovenskej republiky.

Máte radi dobré, kreatívne a zdravo pripravené jedlo, chcete s jedlom snúbiť správne nápoje, potrpíte si na pekné a správne stolovanie, zaujíma vás, ako vyzerajú priestory reštaurácie, kde najlepší kuchári na Slovensku pôsobia? Prostredníctvom Zimného festivalu jedla vám vzniká skvelá príležitosť to zažiť za ústretové ceny,“ hovorí Rado Nackin.

Chutné sú aj sprievodné aktivity

Obohatením menu tohtoročného Zimného festivalu jedla budú víkendy v jednotlivých mestách Slovenska vo farbách jedného z najväčších vínnych domov v Južnej Amerike – Santa Rita. Účastníci festivalu tak k festivalovému menu vo vybraných reštauráciách počas víkendov dostanú možnosť  ochutnať Santa Rita Sauvignon,120 biele a Santa Rita Cabernet Sauvignon 120 , červené.

Viac informácií o Zimnom festivale jedla nájdete na oficiálnom webe www.zimnyfestivaljedla.sk.

zimný festival jedla košice slovensko pivovar hostinec

Chuťovky 7. ročníka Zimného festivalu jedla v Košickom kraji

Baránok, Košice

Boršč 2019: Aromatizovaná šťava z fermentovanej repy, hus, rehydrovaná repa, shiitake & napa spring roll
Ringloty & Ďatle: Čerstvé ďatle s pomarančovým kvetom, javorom a pistáciami Ringlota, hruškový sorbet, levanduľový med a ovos
Jazyk & Kaša: Krokety z bravčového jazyka, karfiolové pyré s hľuzovkou a bielou čokoládou, zaudený hľuzovkový vývar, ružičkový kel a gaštany

CAMELOT restaurant, Košice

Opitý Viktor
Hovädzie líčka na zemiakovo – bryndzovom pyré a omáčkou z pečených paprík
Tri tváre kačacej pečene

Montana Steakhouse, Hotel Jasmín****, Košice

Domáce cibulové krúžky v panko strúhanke, dip s majonézou a údenými chipotle papričkami
Marinovaný flat iron steak, masco ochutené pekanovými orechami v bourbone a slaninou glazovanou javorovým sirupom, servírovaný s miešaným zeleninovým šalátom
Vanilkové créme brulée s cukrovou krustou

Nostalgie Restaurant Café, Spišská Nová Ves

Chrbát z diviaka sous – vide na čiernej beluge šošovici s koreňovou zeleninou a demi glace s borievkami
Údená kačacia šunka s chrenovou penou a domácim chlebom
Pomaly pečený bôčik na hríbovo-bryndzovom krupote a jarnou cibuľkou

Pivovar HOSTINEC, Košice

Steak z vyzretého hovädzieho orecha na tekvicovom ragú doplnený zemiakovým pyré a sladovou penou
Vyprážané pirohy plnené tvarohom a bryndzou s dusenými kuriatkami
Čokoládový mousse s jablkami a malinami servírovaný v pivnom skle

Sotto Ristorante Italiano, Spišská Nová Ves

Krémová zemiaková polievka, jahňacie, zemiakové čipsy
Tenké plátky chobotnice, ružové korenie, kurkuma, sépia
Pstruh pečený v soli, zeler, fenikel, cibuľka

tlačová správa

Pridajte komentár