EAST MAG

Chystáte sa na lyže? Porovnali sme pre vás 3 lyžiarske strediská

skiing slovakia

Počas voľných dní mnoho Slovákov nesedí doma, ale vyhľadáva ideálne podmienky pre zimné športy. My vieme, že aj IT-čkári radi športujú, preto sme pre vás porovnali tri top lyžiarske strediská na Slovensku.

Na porovnanie sme vybrali strediská Jasná, Štrbské Pleso a Tatranská Lomnica. Zamerali sme sa na parametre ako cena skipassov či počet vlekov. Všetky strediská pritom denne fungujú v rovnakých časoch – od 8:30 do 15:30 hod.

REKLAMA

Lyžiarske stredisko v Tatranskej Lomnici má veľké čaro vďaka tomu, že ide o najvyššie položené stredisko na Slovensku na úpätí Lomnického štítu. Z Košíc ste v ňom pri ideálnych podmienkach na cestách za hodinu a pol.

Štrbské Pleso je vyhľadávanou lokalitou všetkých turistov, keďže ide o najvyššiu položenú tatranskú osadu.  Z Košíc by ste sa do tohto strediska mali dostať autom za približne 1 hodinu a 40 minút.

Naše najväčšie lyžiarske stredisko – Jasná sa nachádza v Nízkych Tatrách a je od Košíc najďalej z vybraných stredísk. Autom trvá cesta približne 2 hodiny.

parametre/stredisko Jasná Štrbské pleso Tatranská Lomnica
jednodňový skipass od 27 eur (online vopred)

od 39 eur (v stredisku)

od 24 eur (online vopred)

od 35 eur (v stredisku)

  • cena závisí od dátumu
vleky a lanovky 23 (sedačkové lanovky 8, kabínové 5, 10 vlekov) 8 (3 sedačkové, 5 vlekov) 10 (3 kabínové, 4 sedačkové, 3 vleky)
zjazdovky  41 (45 % modré, 39 % červené, 16 % čierne)  12 (37 % modré,  63 % červené) 12 (modré 47 %, červené 43 %, 10 % čierne)
večerné lyžovanie 18:00 – 21:00
výška snehu 50 cm 45 cm 50 cm

Samozrejmosťou vo všetkých lyžiarskych strediskách je požičovňa lyží a snowboardov, ďalej aj servis či lyžiarska škola. Rovnako sú vo všetkých strediskách dostupné aj stravovacie služby. 

skiing slovakia

Pozor, ak ste vášnivý lyžiar a plánujete si kúpiť, alebo už aj máte, sezónny skipass, rátajte s tým, že pri základnej sezónke došlo k zmenám. Lyžiarske strediská obmedzili ich platnosť v dňoch, počas ktorých ľudia vyhľadávajú zážitok z lyžovania najčastejšie. Platí 97 % dní a 7 % nie – je to 11 dní (27. až 31. decembra, 4. a 5. januára, počas jarných prázdnin od 15. do 16. februára a od 22. do 23. februára). V týchto dňoch si teda budete musieť zakúpiť skipass, aj keď máte sezónku.

Pri príprave článku sme čerpali z aktuálnych snehových podmienok k 28. decembru 2018 zo stránky www.onthesnow.sk.

 

Pridajte komentár