EAST MAG

Dodržiavajte 3 zásady pre komplexný relax!

Nechcete sa po sviatkoch v novom roku vrátiť do práce unavený? Tak začnite poriadne relaxovať čím skôr. Po vianočných dňoch nás čaká pár dní do Silvestra. Mali by sme ich využiť na to, aby sa naše telo a predovšetkým psychika zregenerovali úplne.

  • Bez pracovných povinností

Veríme, že služobnú emailovú adresu nesledujete každy deň. Najlepšie by bolo, ak by ste ju počas voľna nevnímali vôbec, pretože už len to, že vybehne notifikácia na mobile, láka k premýšľaniu o práci. Potom si poviete „len odpíšem na tento jeden mail” a už sa môže stať, že urobíte pár pracovných úkonov, ktoré nesúria. Aj keď je to ťažké, počas voľna sa pokúste obmedziť všetky komunikačné kanály späté s prácou.

REKLAMA

relax no work

  • Robte to, na čo inokedy nemáte čas

Celý týždeň ste v práci 8 hodín a kým sa dostanete domov, nestíhate alebo nevládzete už robiť veci, ktoré vás kedysi tešili? Venujte sa im teraz. Zájdite si zaplávať, choďte do kina alebo si pokojne urobte doma maratón obľúbeného seriálu. Ak je toto pre vás dokonalý relax, doprajte si ho. Prečítajte si knihu, ktorú ste dostali na Vianoce, zamerajte sa na opravy v domácnosti alebo konečne zájdite s polovičkou na ten wellness, ktorý stále spomína.

relax no work holiday spa wellness

  • Venujte sa priateľom a rodine

Pomedzi sviatky nemáte voľno len vy, ale aj vaša rodina či blízki. Na Vianoce sa do rodného mesta vrátia aj priatelia či bývalí spolužiaci, preto by ste mali využiť tento čas na milé stretnutia po rokoch. Zoberte svoje prázdninujúce deti na výlet či absolvujte cyklus rodinných návštev a zistite, čo má kto nové. Obklopený dobrými ľuďmi, ktorí vás majú radi, načerpáte dostatok pozitívnej energie.

relax no work family time holiday

Samozrejme, ak máte vlastnú metódu pre dokonalý relax, dodržiavajte ju. Nezabudnite, že ak sa do práce vrátite oddýchnutý a pozitívne naladený, aj pracovné povinnosti budete zvládať ľahšie a bez zbytočného stresu.

komentár: 1