EAST MAG
Program Tabačky

Sviatočný program Tabačky

Voľné dni môžete stráviť okrem domova aj v Tabačke Kulturfabrik, ktorá si na záver roka 2018 pripravila rôznorodý program.

Filmový tip: 

REKLAMA

20.12. štvrtok, 19:00 hod., Kino Tabačka, KINO: cyklus Mads Mikkelsen v Tabačke – O kuratách a ľuďoch

Gabriel a Elias sa od svojho umierajúceho otca dozvedia, že sú adoptovaní. Ich biologickým otcom je Evelio Thanatos, odborník na výskum kmeňových buniek. Po príjazde na odľahlý ostrov Ork bratia zistia, že majú ďalších troch, veľmi neortodoxných súrodencov. Ako skultivovať trio neotesaných buranov, ktorí chodia spať so sliepkami a vyhľadávajú bitky? Uznávaný majster čiernych severských komédií sa po dlhšej prestávke vracia s nádherne absurdným filmom o vajíčkach, ktoré padli ďaleko od stromu.

Koncert: Medial Banana, 21. 12. piatok, 20:00 hod., Veľká sála

Bratislavská hudobná formácia Medial Banana sa rýchlo od svojho vzniku v roku 2009 stala ikonou slovenského reggae.
V lete sa prihlásili chytľavou letnou novinkou „Môžem všetko“, ktorý je aj prvou ochutnávkou z pripravovaného albumu pri príležitosti  desiateho výročia kapely.

Párty: Pišta Najt, 26. 12. streda, 20:00 hod., 

V Tabačke nemôže chýbať štefanská zábava. Po roku je tu opäť Pišta Night s BJ Piggo, Petijee, Dj Stroon, a ďalšími.

Multimediálna performance: Nobject, 28. 12. piatok, 20:00 – 23:00 hod., Veľká sála

Medzinárodná multimediálna performance skúmajúca hranicu fyzikality objektu a zvuku. Diváci zažijú trojhodinovú fúziu divadla, galerijného priestoru a sound artu.

Koncert: Orgonight 2018, 29. 12. sobota, 20:00 hod., Fabricafé

Povianočný festival pod záštitou Tabačka Records je ideálnym miestom pre stretnutia navrátilcov s domácimi počas neopakovateľnej noci plnej zbesilej hudby a s plným barom.
Na štvrtom ročníku vystúpia:

  • Pandorama (Premiéra hudobného projektu, ktorý štartuje v zónach, kde finišuje Kurkus. Explozívny psych-noise-rock trojice Obalajtman, Pixtibaxti a Inkubator privedie k pohybu aj mŕtvych. Neobvyklá štruktúra, šialený vizuál kapely, dĺžka a zvuk skladieb zvalcujú priestor.)
  • Terminal State (Je stálicou slovenského elektro-industrialu. Od roku 1993 drsne elektronické rytmy a zvuky doprevádzajú ťažko efektovaný vokál. Túto kombináciu zvládajú tak, že by sa nemuseli hanbiť ani vo Vancouveri, kolíske žánru.)
  • Stroon (známy hyperaktívny slovenský producent a hudobník, Košičan Dalibor Kocián, známy svetu aj pod menom Stroon, zjemní atmosféru a predvedie svoje sofistikované umenie na vibrafóne.)
  • Fara (Domáci industrial punk. Kvapôčka koly v supermarkete. Krúžok salámy v miestnej mäsiarni. Sáčok v sáčku, betón v betóne. Dvaja pracovníci obsluhujúci strunové mechanizmy za monotónneho doprovodu hluchej bubeníčky. Anjeli zvestujú nanebovstúpenie debility. Nič sa nevyrieši.)
  • Amitabha 7 (A7 prezentuje 100 % analógový elektronický zvuk, využívajúc predovšetkým modulárne syntetizátory. Tento experimentálny projekt obsadzuje priestor od noisu a dronových meditatívnych polôh, cez zvukové maľby a polyrytmy až po tanečné techno.)

KINO: Cyklus ADVent: 4. ADvent: Večer reklamných f*ckupov, 30. 12. nedeľa, 19:00 hod.

Štvrtý a zároveň posledný zo série Adventov zakončí reklamnú púť vo veľkom štýle – výberom toho najhoršieho, čo mohlo reklamu stretnúť. Prinesie sériu reklám, ktoré mohli radšej zostať iba na papieri a nemuseli uzrieť svetlo reklamného sveta.

 

tlačová správa

Pridajte komentár