EAST MAG

ASAP pomoc – čím prekvapiť IT muža na Vianoce?

Do Vianoc ostáva menej než týždeň a vy máte pocit, že ste stále nenašli ten pravý darček pre vášho IT experta? Nevadí! O radu sme poprosili Juraja Probalu, ktorý pracuje na pozícii Business Operations Manager. Pre Index Mag vybral 5 darčekov, ktoré by si prial pod stromčekom aj on sám…


REKLAMA

Z generácie na generáciu traduje informácia o darčekoch pre mužov, bez ktorých si Vianoce nevedia predstaviť. Áno, ide o darčeky, ktoré majú takú spotrebu materiálu, že sa musia pravidelne, a ideálne vo vianočnom intervale, obnovovať. Ak by muži pod stromčekom nenašli ponožky, trenky, vodu po holení alebo prádlo na spanie (prípadne aspoň pár vecí z tohto zoznamu), pravdepodobne by mohli mať pocit, že počas celého roka nesekali dobrotu.

Toto bol trošku odľahčený pohľad na to, čo muži pod stromčekom pravidelne očakávajú. Ak by sme sa ale pozreli hlbšie do knihy prianí a želaní IT-čkára, asi by sa na zozname top darčekov objavili čosi trochu iné… (okej, tak nie trošku, ale úplne iné a modernejšie).

  1.  Nový člen rodiny
    Síce nejde o fyzický prírastok do rodiny, napriek tomu môže byť veľmi príjemným spestrením. Alexa od Amazonu je hlasový smart asistent, ktorý dokáže podobne ako Siri odpovedať na množstvo otázok vďaka prepojeniu na internet a informačné databázy. Alexa je vraj budúcnosťou asistentských služieb v domácnosti a biznise. Svojim vlastníkom zjednoduší život pri bežných úkonoch, akými je napríklad vyhľadanie akejkoľvek informácie na internete, objednanie tovaru online, nastavenie budíka, plánovanie dovoleniek alebo prečítanie ranných správ na hlasový povel.
  2. Dobré ránko, susedia
    Ranná návšteva susedov, výlet do prírody či len také obyčajné poletovanie si nad krajinou naberú úplne nový rozmer. Drony sú v dnešnej dobe youtuberov, vlogerov a storiek na sociálnych sieťach ideálnym parťákom. Nehovoriac o tom, že ich ovládanie je obrovskou zábavou a adrenalínom. Samozrejme, pri výbere je dôležité poznať účel kupovaného drona, pretože je rozdiel, či jeho budúci majiteľ rád fotografuje a točí videá, alebo či s dronom plánuje súťažiť. Na základe týchto faktorov si viete vybrať dron podľa kvality fotoaparátu a kamery, ale aj na základe rýchlosti či kvality ovládacích prvkov. Od momentu kúpy DJI Mavic Pro so 4K kamerou bude celé vaše okolie pod kontrolou.
  3. Zdravie a koniec odkladania športových povinností
    Klasické plánovanie športových aktivít s komentármi: „Od zajtra idem na to“ či „Poďme vybehať vianočného kapra“ dostanú na frak aj s pomocou tohto skromného pomocníka. Fitness náramok Fitbit Charge 3 má fantastické sledovanie aktivity, možnosti bezkontaktných platieb, sledovanie srdcového tepu, skvelý dizajn a displej. Dokáže aktívne odsledovať aktivitu človeka 24 hodín 7 dní v týždni. Podporuje viac ako 15 režimov cvičení – od behu, plávanie až po jógu. Na záver k tomuto darčeku dodám jeho obrovský benefit – pomáha nám poznať naše telo a pochopiť výsledky zdravotného stavu a zároveň ponúka kopec možností na jeho zlepšenie.
  4. Trošku iný poznámkový blok
    Samozrejme, pod stromčekom by nemal chýbať darček, s ktorým sa šetrí životné prostredie. Veď aj o tom by mal byť svet inovácií, ktoré prinášajú IT technológie. Môj tip je produktom startup-u z Nórska. Ide o tablet, ktorý slúži na poznámky, čítanie a kreslenie s pocitom, aký máme pri skicovaní si na klasický papier. Klasická čítačka so skvelým moderným dizajnom a prevedením. Kto by nechcel mať všetky možné papiere s poznámkami, nápadmi či skicami budúcich produktov vždy pri sebe? Práve reMarkable to vie splniť.
  5. Darujte zážitok a zábavu
    Nové zážitky, kopec zábavy a objavenie nových svetov ponúka PlayStation VR. Ide o virtuálnu realitu, ktorá bola ocenená za produktový dizajn. Ak k tomu pribalíte aj hru, stvorenú pre hrdinstvo, o zábavu má postarané celá rodina. Ak neviete, akú hru vybrať, odporúčam Astro Bot Rescue Mission, v ktorej zaváži každý jeden pohyb hráča. A povedzme si úprimne, čo by to boli za Vianoce bez toho, aby sme sa vydali na záchrannú misiu v peknej animovanej hre? Počas 20 misií plných smrteľných pascí, nepriateľov a bosov je osud Astrovej posádky v našich rukách. V leveloch sa ukrývajú rôzne prekvapenia a hrateľnosť hry drží laťku zábavy veľmi vysoko.

Za tipy ďakujeme autorovi článku – Jurajovi Probalovi.


Juraj Probala T-Systems Slovakia

Juraj Probala pracuje v spoločnosti T-Systems Slovakia 8 rokov, aktuálne je na pozícii Business Operations Manager pre Telekom IT.
Zaujímavosťou v jeho živote je, že nemá vyštudovaný žiaden IT odbor. Do IT sféry sa dostal cez Farmu T-Systems Slovakia.
Okrem toho bol profesionálnym basketbalistom na extraligovej úrovni v Košiciach, Svite aj nemeckej Bundeslige. 

 

komentár: 1