EAST MAG
Rossignol skiing lyžovanie

Ako vybrať správny darček pre nadšenca zimných športov?

Výber darčekov pre rodinu a blízkych často závisí aj od toho, či ním chcete priateľa potešiť a pobaviť, alebo naopak, preferujete predovšetkým praktické veci. využiteľnosť kupovanej veci.

Čo má rád?” – to je druhý faktor, ktorý je pri hľadaní ideálneho darčeka dôležitý.
Rozmýšľame nad tým, čo má obdarovaná osoba rada a čomu sa venuje vo svojom voľnom čase.

V zimných mesiacoch sa väčšina Slovákov pravidelne vyberá na zjazdovky, kde sa venuje obľúbeným športovým aktivitám – lyžovaniu a snowboardovaniu. Snehová nádielka však láka von aj bežkárov. Ak chcete praktickým darčekom pod stromček potešiť práve milovníka zimných športov, poradíme vám.

 

Profesionálna výbava

Zimné rukavice nie sú netradičným vianočným darčekom. Ak ho ale chcete vylepšiť, stavte na špeciálny typ rukavíc, ktorý poteší všetkých lyžiarov. Pánske lyžiarske rukavice z nepremokavej, priedušnej a rýchloschnúcej textílie udržia ruky v teple a suchu. Dlane rukavice sú z neoprénového materiálu, ktorý zaručuje ľahší pohyb ruky.

 

Na lyže aj bežky

Ak sa necítite na nákup lyžiarskej bundy pre svojho blízkeho, prekvapte ho inou vrstvou oblečenia, ktorej sa poteší.

Pri športovaní, a predovšetkým pri zimných športoch, platí pravidlo vrstvenia. Namiesto funkčného termoprádla sa zamerajte na ochrannú vrstvu, ktorú môže športovec využiť nielen v zime, ale aj počas iných ročných období.

Pánska softshellová bunda svojimi parametrami spĺňa ochranu pred vetrom aj nepriaznivým počasím. Je nepremokavá a priedušná zároveň, s dvojvrstvovou vetru vzdornou membránou a vďaka 4-cestnému strechu je elastická v štyroch smeroch. Tomu, kto ju bude nosiť, teda poskytne nielen dostatočnú ochranu počas športovanie, ale zabezpečí mu aj dostatočnú pohyblivosť bez pocitu obmedzenia.

 

Nohy už len v teple

Ideálnou vychytávkou na svah pre všetky dámy sú vyhrievané lyžiarky.

Ich papuče sú vybavené vyhrievacím systémom od značky Therm-ic. Kontrolný panel sa nachádza na golieri papuče a výhrevné teleso so 4 možnými úrovňami vyhrievania pod prstovým kĺbom.

Stredná intenzita ohrievania vydrží približne 9 hodín – pocit omrznutých nôh nehrozí celý deň. Po vybití ich jednoducho dobijete cz USB kábel. Okrem pocitu tpelých nôh poteší aj podrážka s hrubšou vrstvou gumy zaoblenou na špičke, vďaka ktorej je v lyžiarkach chôdza prirodzenejšia.

 

Nezabudnite na hlavu 

Mať počas športovania pokrývku na hlave nie je len tak pre parádu.

Najviac tepla počas fyzickej činnosti uniká práve cez ňu. Preto nie je čiapka nikdy zlým darčekom.

Je pritom jedno, či je obdarovaný lyžiar, snowboardista, bežkár, alebo dokonca má rád len prechádzky v zimnom období.
Pri výbere zimnej čiapky sa riaďte predovšetkým tým, aby pristala osobnosti vášho blízkeho. Musíte predsa vedieť, čo sa mu páči a aký má štýl.

Tento rok sú u dám veľmi populárne pletené čiapky s kožušinovým brmbolcom. Na svahoch však vždy zaujmú bláznivé farebné variácie a tvary.

 

Už žiadne stratené okuliare

Pre najmenších lyžiarov, a najmä pre ich pomaly zúfalé mamy, máme tip na praktický darček, s ktorým sa už lyžiarske okuliare nikdy nestratia.

Juniorská prilba Visor má totiž namiesto okuliarov integrovaný štít, ktorý ich nahrádza. Počas lyžovačky poskytne široké zorné pole a dostatočnú ochranu zraku.

Navyše je prilba ľahkej konštrukcie so špeciálnym systémom pre nastavenie veľkosti, vďaka čomu nebudú mať malí lyžiari a lyžiarky žiadne nepríjemnosti.

 

Ak nepatríte medzi odborníkov v športovom vybavení, nechajte si pokojne poradiť. Odborný personál v špecializovaných športových predajniach vás nasmeruje k tomu ideálnemu darčeku, aj pri nákupe online vám väčšina e-shopov ponúka túto možnosť. E-shop Rossignol okrem stopercentného orientovania sa vo svojom odbore dopravuje darčeky zadarmo nielen do Vianoc, ale až do konca roka 2018.

Pridajte komentár