EAST MAG
Kino Úsmev Košice

Kinu Úsmev stačila 22-dňová verejná zbierka na 10 000 eur

Obľúbené Kino Úsmev sa rozhodlo získať potrebné financie na rekonštrukciu druhej kinosály. Za 22 dní prispelo  vyše 300 ľudí, ktorí tam pomohli naplniť stanovený cieľ a vyzbierať 10 000 eur.

Znovuotvorené Kino Úsmev funguje od júna 2016 a na jar 2019 sa bude môcť pochváliť aj novou modernou kinosálou – kinom Impulz. Momentálne Kino Úsmev disponuje 300-miestnou sálou, ktorá je využívaná na maximum. Pre potreby kina v 21. storočí však jedna veľká kinosála nestačí. Rôznorodosť programu, pravidelné premietania klubových a artových titulov, možnosť premietať študentské filmy a experimentálenejšie formáty – na to všetko bude slúžiť druhá kinosála, ktorá umožní poskytovať v Úsmeve bohatší program a zabezpečiť väčšiu finančnú udržateľnosť mestského kina a jeho schopnosť prežiť v konkurencii multiplexov.

REKLAMA

Združenie Cinefil sa preto rozhodlo pustiť do finančne náročnej investície, ktorej celkové náklady sú približne 30 000 eur. Dve tretiny nákladov tvorí vlastný vklad združenia a zvyšných 10 000 eur už Kino Úsmev získalo verejnou zbierkou. Crowdfundingová kampaň sa spustila v pondelok 12. novembra na portáli hithit.com a podporovatelia si za svoj finančný príspevok mohli vybrať  zo zaujímavých a originálnych odmien (netradičnú prechádzku po zaniknutých kinách s košickým sprievodcom Milanom Kolcunom, účasť na otvorení nového kina v apríli 2019 či festivalové cinepassy na Art Film Fest Košice).

Keďže do konca kampane ostáva ešte týždeň a vyzbieraná čiastka predstavuje už 105% (informácia k 10. 12.), rozhodli sa organizátori vyhlásiť novú výzvu – vyzbierať ešte 5 000 eur, ktoré sa použijú na rekonštrukciu toaliet.

Riaditeľ Kina Úsmev sa z veľkej podpory divákov teší: „Sme nesmierne šťastní a veľmi si vážime, že nám prejavili fanúšikovia dôveru a v rámci crowdfundingovej kampane sa nám podarilo vyzbierať cieľovú čiastku potrebnú na dofinancovanie kina Impulz už dva týždne pred koncom kampane. Cítime voči divákom obrovskú mieru zodpovednosti. Toalety ako bonus rekonštrukcie sme si vybrali, pretože nás ich stav trápi už dlhšie. Nie len po estetickej stránke, ale najmä po funkčnej. Predsa len, kino Úsmev je storočná budova so svojimi výzvami.”

 

tlačová správa

Pridajte komentár