EAST MAG

Taste Vietnam, Go to Vietnam, Love Vietnam

výkonný viceprezident FPT Software Tran Dang Hoa

Exotiku Vietnamu môže na rok podľa FPT okúsiť každý talentovaný IT-čkár. Stačí mať len chuť pracovať a prihlásiť sa na kariérnej stránke FPT.

Vôňa vietnamskej kuchyne sa šírila Univerzitnou knižnicou Technickej univerzity v Košiciach (TUKE) v stredu 28. novembra 2018. Exotickú ázijskú krajinu sa študentom rozhodla priblížiť spoločnosť Fpt Slovakia, ktorá sídli v Košiciach od svojho vzniku v roku 2004. Podujatiu predchádzalo stretnutie predstaviteľov firmy s vedením univerzity, ktorého výsledkom je nadviazanie spolupráce aj s FPT University. Košickí študenti tak získajú možnosť študovať priamo vo Vietname.

Fpt Slovakia Technická univerzita v Košiciach
Predstavitelia spoločnosti FPT sa stretli s vedením Technickej univerzity v Košiciach. Na fotografii vľavo výkonný viceprezident FPT Software Tran Dang Hoa a rektor TUKE Stanislav Kmeť.

Event „Taste Vietnam“ začal o 14:00 hod. a zaplnil konferenčnú sálu knižnice. „O tomto podujatí mi prišla informácia na školský mail. Osobne ma zaujalo, čo všetko mi to môže dať. Samozrejme, ak ma firma FPT zaujme, rád sa pripojím,” zhodnotil študent informatiky v 3. ročníku Daniel Ďurišin pred akciou.

Globálny talentovaný tím
Vietnam a firmu zvedavcom prezentovali výkonní riaditelia slovenskej pobočky pán Tran Coi a pán Olaf Baumann. „Snahou je priblížiť život v FPT a priviesť ešte viac ľudí zo západu do Ázie, aby sme vytvorili skutočne globálny tím talentovaných ľudí. Okrem toho máme v pláne v priebehu troch rokov zdvojnásobiť náš tím v Košiciach, kde momentálne pracuje približne 260 ľudí,” priblížil plány Olaf Baumann.

V rámci svojej druhej návštevy Košíc prišiel na akademickú pôdu predstaviť Vietnam aj výkonný viceprezident FPT Software Tran Dang Hoa. „Vietnam je rastúca krajina, ktorej hrubý domáci produkt ročne rastie približne o 7 percent. Má naozaj výborné jedlo, ako môžu študenti zistiť, bohatú kultúru a krásnu prírodu, má teda čo ponúknuť. Budujeme silnú a globálnu organizáciu, a preto hľadáme talentovaných ľudí aj tu v Košiciach.”

Fpt Slovakia TUKE
Event „Taste Vietnam“ sa konal v priestoroch konferenčnej miestnosti univerzitnej knižnice.

Plnej konferenčnej miestnosti sa predstavenstvo FPT pozdravilo po slovensky a spoločnosť priblížili krátkym videom. Študenti mali priestor na otázky, pričom ich zaujímalo napríklad, prečo sa firma rozhodla otvoriť si pobočku v Košiciach. „Keď sme hľadali novú lokalitu, mali sme na výber aj Turecko, ale tu sme našli mladých ambicióznych ľudí s talentom. A to rozhodlo,” vysvetlil Tran Coi, výkonný riaditeľ Fpt Slovakia. „Naše národy majú podľa mňa toho veľa spoločného – ľudia sú milí, priateľskí, tvrdo pracujú a keď majú pracovať v tíme, tak naozaj tvoria tím. Aj našou ponukou vycestovať do Ázie chceme vytvárať viac tímov a spájať ľudí.”

Príležitosť ostať doma a cestovať
Študentom sa prihovoril aj Jozef Vojtko, viceprezident slovenskej pobočky FPT. Spomínal, ako aj on sám v ich veku premýšľal len nad tým, že po ukončení školy odíde. „Chceme pracovať s mladými a dať im reálnu možnosť vidieť svet a cestovať aj z Košíc. Nemusíte utekať z mesta, kde máme korene, môžete tu ostať žiť, pracovať a spoznávať iné krajiny, dá sa to. Namiesto toho, aby sme vám dávali nejaký náš propagačný materiál, vám ponúkame ochutnávku Vietnamu – pretože chuť a vôňu si lepšie zapamätáte.”

Chute Vietnamu
Vietnamská kuchyňa je charakteristická rôznorodými chuťami. „Prišiel som sa pozrieť na to, ako sa firma prezentuje, pretože od decembra do nej nastupujem, a potvrdilo sa mi moje rozhodnutie,” zhodnotil Vladimír Špak, študent 5. ročníka informatiky. „Zaujala ma najmä ochutnávka, aj keď na mňa je jedlo trochu pikantné, ale taká je vraj vietnamská kuchyňa.”

Fpt Slovakia

Nám o tejto akcii povedala naša profesorka na prednáške. Navrhla nám, aby sme prišli, pretože by nás to mohlo zaujať, a mala pravdu,” dodala Lucia Čabaniková, ktorá prvý rok študuje dopravnú logistiku.

FPT rozdáva letenky do Vietnamu
Z vydarenej akcie sa tešilo predstavenstvo aj zamestnanci firmy FPT, z exotickej ochutnávky zas študenti. Najväčšiu radosť mali dvaja z nich. Spoločnosť FPT na podujatí rozdávala letenky tým, ktorí správne odpovedali na otázky týkajúce sa firmy. Informácie sa dozvedeli krátko predtým v propagačnom videu, stačilo len dávať pozor a nebáť sa ozvať.

S rozdávaním však FPT nekončí. Jedna letenka do Vietnamu je stále k dispozícii. Ak chceš okúsiť exotickú krajinu, sleduj firmu na sociálnej sieti.

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár