EAST MAG
frontend masters

Frontend Masters Košice poslednýkrát v roku 2018

Frontend Masters Košice patrí už k tradičným IT podujatiam v Košiciach. Začiatkom decembra sa uskutoční jeho deviate pokračovanie. Nielen o tom, čomu bude venované, sme sa porozprávali s organizátorom Lukášom Barčom zo spoločnosti bart.sk.

REKLAMA

Ako vznikla myšlienka Frontend Masters Košice?

Bol to nápad mojich kolegov, ktorí chceli urobiť zaujímavú prednášku o nových webových technológiách u nás interne vo firme. Avšak informácia o nej sa „rozkríkla” medzi programátormi v Košiciach a nakoniec k nám do maličkej zasadačky prišlo toľko ľudí, že kolegovia, pre ktorých bola pripravená, si už nemali ani kde sadnúť.

Asi to bol signál, že takýto typ prednášok v Košiciach chýba…

Presne tak. Aj preto sme sa rozhodli, že urobíme ďalšie prednášky. Objednali sme väčšiu konferenčnú miestnosť, avšak počas registrácie sme ju museli zrušiť a rezervovať ešte väčšiu. Nakoniec sme skončili pri aule pre 80 ľudí, aby sa tam všetci vošli. Neskôr sme sa rozhodli okrem prednášok zorganizovať pod hlavičkou Frontend Masters Košice aj workshopy, ktoré sa podľa hodnotení účastníkov veľmi vydarili. V tomto trende by sme chceli pokračovať aj budúci rok.

Fronted Masters Košice
foto: Lukáš Tóth

Na aké témy sa môžeme tešiť na Frontend Masters Košice vol.9?

Zameriame sa na dve konkrétne témy. Prvou bude bezpečnosť webových aplikácií, čo je dnes alfou a omegou pri tvorbe akejkoľvek nielen webovej aplikácie. Túto prednášku si pripraví Marek „Šafo” Šafárik, ktorý pracuje na projektoch pelikan.sk a letenky.sk, kde je bezpečnosť obzvlášť dôležitá.
Druhou prednáškou, na ktorú sa aj teším, bude výber toho najlepšieho z tohtoročného Web Summitu v Lisabone. Je to najväčšia udalosť o webových technológiách v Európe a tento rok sa jej zúčastnili aj moji kolegovia Laci Perduk a Michal Hricišín, ktorí nám povedia viac o tom, kam smeruje web podľa špičkových odborníkov.
V závere akcie nebude chýbať súťaž, ktorá je už neodmysliteľnou súčasťou každého Frontend Masters Košice.

Kedy a kde sa podujatie uskutoční?

Na všetkých sa tešíme 4. decembra 2018 o 17:00 už tradične v Aule Aston Building na Werferovej 1 v Košiciach. Vstup je zdarma, stačí sa zaregistrovať.

Fronted Masters Košice
foto: Lukáš Tóth

 

Pridajte komentár