EAST MAG
Art & Tech Days Košice

Festival Art & Tech Days opäť ožíva

Od pondelka 19. novembra 2018 Košice ožijú festivalom mediálneho umenia, technológií a digitálnej kultúry. Počas šiestich dní, do soboty 24. novembra, podujatie priblíži inovačný potenciál kreativity a digitálnych technológií.

REKLAMA

Šesťdňový program ponúka medzinárodnú konferenciu, workshopy, interaktívne inštalácie,výstavy aj networkingové aktivity. Cieľom Art & Tech Days je prepojiť existujúce odvetvia kultúry, umenia, IT či biznisu tak, aby vznikol priestor pre prezentáciu projektov a ideí, ktoré prinášajú netradičné uhly pohľadu a inovácie. Priblížiť inovácie a moderné technológie širokej verejnosti zrozumiteľným spôsobom. V Košiciach vystúpia lokálni aj zahraniční experti z oblastí, ktoré event Art & Tech Days prináša – umenie, veda a IT.

Art & Tech Days sú profilovým eventom projektu Košice – UNESCO Kreatívne mesto mediálneho umenia. Event organizuje nezisková organizácia Creative Industry Košice a klaster regiónu východného Slovenska Košice IT Valley, Festival podporili Fond na podporu umenia, Medzinárodný vyšehradský fond, Visit Košice a Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Art & Tech Days Košice

V pondelok 19. novembra festival odštartujú 2 výstavy. Real-time videoklip a multimediálne dielo od Dávida Koroncziho – Sebecké Ja(á) nájdete vo foyeri Východoslovenskej galérie od 18. hodiny, výstava multimediálneho umelca Richarda Janečeka – Do you remember the sunshine? začína vo VUNU Gallery o 19. hodine.

Utorok 20. novembra sa v Kine Úsmev o 20. hodine premietne nadčasová čiernobiela snímka Forma vs. Erotikon.

Art & Tech Days v stredu 21. novembra ovládnu svojím programom Kasárne/Kulturpark, kde sa budú konať workshopy (Mediálna komunikácia vs. hudobné festivaly, Machine learning ako nástroj pre podporu kreatívnej ekonomiky) a konferencie Dáta v destinačnom manažmente. Večer zas umením ožije synagóga na Zvonárskej, kde sa predstaví slovenská kapela The Ills a sedemminut AV show.

Revolúciu dneška začne štvrtková Art & Tech Conference.  Tento rok je témou konferencie umelá inteligencia – ako  ovplyvňuje naše myslenie, každodenný život a aké dôsledky bude mať na spoločnosť, kreativitu a biznis. O 18.30 začína stretnutie herných vývojárov v rámci Game Days Košice 2018.

Dávku umeleckých performancií dostanete v piatok 23. novembra v Tabačke, kde na vás čaká aj výstava Zvláštne vízie. Jeho autorka Heather Dewey-Hagborgová vytvorila sošné portréty osôb pomocou analýzy genetického materiálu, zozbieraného na verejných priestranstvách.

Art & Tech Days Košice

Filmových nadšencov poteší v sobotu v Kine Úsmev prednáška Petra Konečného o tom, ako umelá inteligencia zmenila dejiny filmu.

Pre bližšie informácie o programe a vstupenky navštívte web Art & Tech Days alebo sledujte aktuálne dianie na Facebooku.

 

foto: Art & Tech Days

 

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár