EAST MAG
Program Tabačky

Program Tabačky do konca novembra

Otvorená zóna pre kultúru, kreativitu a spoluprácu – kultúrne centrum Tabačka Kulturfabrik, bude v druhej polovici novembra hostiť aj Art & Tech Days.

koncert: Kieslowski, 16. 11. piatok, 20:00 h, Fabricafé

REKLAMA

České urban-folkové duo Kieslowski tvoria gitarista a spevák David Pomahač a speváčka a klávesáčka Maria Kieslowski. Dokážu napísať silnú životnú výpoveď, či „len“ geniálne navodiť náladu, zaopatriť to melódiou, ktorá sa zaryje pod kožu a zahrať tak, že z toho mrazí.

Noc divadiel v Tabačke Kulturfabrik: Tomáš Danielis: Mainly love, 17. 11. sobota, 19:00 h

Mainly Love je potrét sexuálneho predátora a jeho sveta, ktorý sa odohráva na pomedzí meta-performácie a interaktívneho vizuálneho prostredia. Rámcujú ho rozhovory so zneužitými ženami, konfrontované výpoveďami sexuálneho predátora. Vizuálne i tanečne zaujímavá performancia otvára okno do vnútra človeka, odhaľujúc svet, ktorý sa spája nie len so sexualitou, ale vy/zneužitím moci, horúcou témou súčasnej doby.

koncert: Onry Ozzborn, 20. 11. utorok, 20:30 h

Onry Ozzborn je producent a raper z Farmingtonu v Novom Mexiku. V roku 2002 vydal spolu s Oldominion emcee Barfly album Polarity, ktorý Pitchfork ocenil 8,3 bodov z 10. Jeho štýl sa dá opísať ako alternatívny hip-hop, miestami energický, miestami depresívny a miestami indie.

prednáška: Ochrancovia prírody: 20 rokov výskumu a ochrany korytnačky močiarnej, 21. 11. streda, 18:00 h, Fabricafé

Fauna Carpatica je občianske združenie, ktoré vzniklo v roku 2001 a jeho cieľom je výskum a ochrana fauny karpatského regiónu. Výskum a ochrana korytnačky močiarnej je jeho najdôležitejšou aktivitou a tento projekt siaha ďaleko do doby pred samotným vznikom združenia.

koncert: Dub FX Live Featuring Mr. Woodnote & Friends, 22. 11. štvrtok, 20:00 h, Veľká sála

Ben Stanford, známy ako Dub FX, je rodák z austrálskeho Melbourne. Kariéru naštartoval na pouličných vystúpeniach. Jeho tvorba mixuje hip-hop, reggae či drum & bass. Preslávil sa najmä hitmi „Love Someone“ či „Love Me or Not.“ Jeho šecialitou sú live vystúpenia typické používaním hudobnej slučky, keď Ben majstrovským spôsobom vytvára hudbu iba svojím hlasom, cez ktorú následne spieva či rapuje a dáva publiku obrovskú energiu.

vernisáž: Heather Dewey-Hagborgová – Zvláštne vízie, 23. 11. piatok, 18:30 h

V projekte vytvorila autorka sošné portréty osôb pomocou analýzy genetického materiálu zozbieraného na verejných priestranstvách. Prácou so stopami, ktoré po sebe každý nevedomky zanecháva, Dewey-Hagborgová upriamuje pozornosť na rozvíjajúcu sa technológiu forenzného DNA fenotypovania, a s tým spojeného potenciálneho vzniku kultúry biologického dozoru inštitúcií. Výstava potrvá do 14. decembra, od pondelka do piatka od 12. do 20. hodiny.

festival mediálneho umenia, technológií a digitálnej kultúry: Art &Tech Days, 23. 11. piatok

  • 19:00 h, Veľká sála –Memoryhouse: Dis-ease (pohybovo-svetelno-zvuková performancia)

Spolupráca Ofera Smilanského, Jamie Lee a Stanislava Dobáka. Experimentovanie s biofyzikálnou nositeľnou technológiou The Xth Sense™  vytvorenou Marcom Donnarummaom. Predstavenie je prepojené trojuholníkovou štruktúrou tela, zvuku a svetla. Každá emocionálna skúsenosť premieňa našu náladovosť, temperament a osobnosť, čo má za následok aj psychické vyčerpanie. Nárastom strachu sa strach zušľachťuje, akoby bol živým organizmom. Telo sa stáva niečím iným.

  • 21:00 h, Veľká sála – Ofer Smilansky: Beastly Tears (audiovizuálna live performancia)

Performancia s dynamickou a expresívnou atmosférou, v ktorej hudba ovplyvňuje vizuál a dôraz sa kladie na ich synchronizáciu. Využitím jednoduchého stage design-u Ofer vytvára intenzívny zážitok, syntézu svetla a zvuku charakterizovaného pulzujúcimi beatmi.

diskusia: Nová Európa, 24. – 25. 11. sobota a nedeľa, od 10:00 h, Kino Tabačka, Fabricafé

Konvencia umelcov, aktivistov, mysliteľov, občanov. Špičkové nápady v oblasti digitálnej kultúry pre nový európsky sociálny projekt. Nová Európa ponúka kritickú platformu s nápadmi na používanie nových technológií (spolu s vedou a umením) pre progresívny rozvoj našich komunít, mesta, Európy, sveta.

prednáška: Vedecká kaviareň, 28.11. streda, 18:00 h, Kino Tabačka

Vedecké kaviarne sú osvedčenou formou popularizácie vedy a rozširovania obzoru verejnosti v mnohých krajinách. Osvedčili sa aj Slovensku a to vďaka podpore Agentúry na podporu výskumu a vývoja.

koncert: Hańba!, 28.11. streda, 21:00 h, Fabricafé

Punk nevznikol v britských kluboch, ale na robotníckych predmestiach Krakova v medzivojnovom Poľsku. To aspoň tvrdí fikcia, na ktorej je postavená tvorba pouličných poľských rebelov vystupujúcich pod názvom Hańba!. Kapelu založili muzikanti so skúsenosťami vo folkových, klezmerových, punkových, indie-rockových, metalových či dokonca elektronických zoskupeniach.

prednáška: Marketingový štvrtok, 29. 11. štvrtok ,18:00 h, Veľká sála

Pravidelné mesačné stretnutie záujemcov o online marketingové trendy, postupy a inovácie, ktorý sa nesie príjemnou atmosférou, štvorkou spíkrov, ktorí sa radi s vami podelia o svoje know-how.


Z filmovej ponuky:

  • 18. 11. nedeľa, 19:00 h, KINO: cyklus FESTIVALOVÉ ŠPIČKY/Be2CAN – Súmrak

Režijný debut Saulov syn maďarského režiséra Lászlóa Nemesa bol absolútnou senzáciou – získal Veľkú cenu poroty v Cannes i Oscara za najlepší cudzojazyčný film. Tentoraz Nemes prichádza s novinkou Súmrak, ktorá sa odohráva v Budapešti na začiatku 20. storočia. Dráma sleduje dvadsaťročnú Irisz Leiter, ktorá prichádza do hlavného mesta po tom, ako dospievala v sirotinci a je konfrontovaná s vlastnou minulosťou a temným tajomstvom svojej rodiny.

  • 22. 11. štvrtok, 19:00 h, KINO: cyklus ADvent – 3. ADvent: Reklamy, ktoré to myslia vážne

Štvordielny cyklus stretnutí reklamných nadšencov ADvent pripravuje reklamná agentúra Ogilvy a Kino Tabačka. Tentoraz sa pozrieme na seriózne reklamné kampane, ktoré aspoň malým dielom zmenili tento svet.

  • 27. 11. utorok, 19:00 h, KINO: cyklus HORÚCE KINO – Climax

Drogový muzikál či tanečný horor Climax získal v Cannes povesť najlepšieho filmu Gaspara Noého. Zvíťazil v sekcii Quinzaine des réalisateurs a stal sa jedným z najväčším prekvapení celého festivalu.

tlačová správa

Pridajte komentár