EAST MAG
BlaBlaCar

Platforma pre spolujazdu kupuje francúzsku autobusovú dopravu

BlaBlaCar je známe aj v našich končinách od roku 2016, kedy platforma vstúpila na slovenský a český trh. Slúži na tzv. shareovanú dopravu, pri ktorej sa na spolujazdu spájajú vodiči s voľnými sedadlami a ľudia, ktorí potrebujú ísť rovnakým smerom.

Vo Francúzsku sa spoločnosť BlaBlaCar zamerala už aj na autobusovú dopravu, ako o tom informuje VentureBeat – firma kúpila autobusovú dopravu Ouibus, prevádzkovanú spoločnosťou SNCF.

REKLAMA

Rozšírenie ponuky

Spojením BlaBlaCar a Ouibus firma rozširuje svoju platformu o vlastníctvo a prevádzkovanie autobusov medzi 300 európskymi mestami. Súčasťou predaja autobusovej dopravy je aj dohoda o podpore BlaBlaCar zo strany SNCF a skupiny investorov vo výške 114 miliónov dolárov.

Sme nadšení zo spojenia síl s tímom OuiBus, aby sme cestovateľom umožnili nájsť rozmanité riešenia mobility na BlaBlaCar, ktoré vyhovujú ich potrebám. Tento projekt podporuje našu ambíciu rozširovať ponuku širokej mobility v celej Európe, ktorá kombinuje autá a autobusy,” uviedol Nicolas Brusson, spoluzakladateľ a CEO spoločnosti BlaBlaCar.

Ouibus BlaBlaCar

Dopravné prostriedky Ouibusu prepravili počas posledných troch rokov viac ako 12 miliónov cestujúcich, čo chce BlaBlaCar využiť pre optimalizáciu obsadenosti vozidiel a ponúknuť tým lepšie možnosti cestovania ľudí. Na druhej strane získa Ouibus možnosť spolupracovať s autobusovými službami v celej Európe, pričom by mohol konkurovať mníchovskej spoločnosti Flixbus.


O BlaBlaCar

Spoločnosť bola založená vo Francúzsku pred viac ako 10 rokmi. Jej zakladateľ Frédéric Mazzella sa chcel na Vianoce dostať k rodičom na francúzsky vidiek. Všimol si, že cesty sú plné áut a pritom v každom sedí len jeden pasažier – vodič. Dostal nápad nájsť vodiča, ktorý mal rovnaký smer ako on, a ponúknuť mu za jazdu príspevok na cestu. Dnes je BlaBlaCar rozsiahla platforma, prostredníctvom ktorej sa spájajú vodiči a cestujúci s cieľom spolujazdy. Aktuálne má BlaBlaCar 65 miliónov členov v 22 krajinách, štvrťročne zaznamenáva 12 miliónov cestujúcich. Využívaním spolujazdy používatelia spoznávajú nových ľudí, cestujú efektívnejšie aj ekologickejšie, navyše šetria peniaze. Aplikácia BlaBlaCar je dostupná pre Android aj iOS.

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár