EAST MAG
donny benet

Festival Pohoda v Tabačke

Objav Pohody 2018 – fenomenálny austrálsky showman a hudobník Donny Benét sa vracia na Slovensko. V sobotu 10. novembra 2018 sa predstaví v Tabačke Kulturfabrik o 20. hodine.

Pred 22. ročníkom Pohody tohto „najsexi“ muža hudobného priemyslu poznalo len pár milovníkov aktuálnej lo-fi disco scény. Po festivale si však vyslúžil od návštevníkov Pohody oficiálny slovenský fanklub. Portál Aktuality.sk mu dožičil sólo oslavnú recenziu, podľa ktorej tento stroj času predviedol romantický návrat do 80. rokov a šou, na ktorú budú účastníci koncertu spomínať s úsmevom na tvári.

Donny Benét zahral na Pohode 2018 hneď dvakrát. Jeho druhé vystúpenie patrí medzi rýchlostné rekordy v nahradení zrušeného koncertu. „Keď sme sa krátko pred koncertom kapely Bukahara dozvedeli, že pre zranenie speváka nevystúpia, voľba padla okamžite na Donnyho, ktorý v piatok večer v Európe prinútil tancovať aj členov bezpečnostnej služby. V sobotu svojou nákazlivou one-man-show strhol dav opäť a potom sme už len dostávali oslavné reakcie na tohto výnimočného muzikanta a čarovného chlapíka,“ spomína Tóno Repka, PR and Media Director festivalu Pohoda.


Kto je Donny Benét?

Hudobný cestovateľ v časopriestore, nenapodobiteľný imitátor, multiinštrumentalista a podľa theaureview.com aj najsexi muž hudobného priemyslu. Plnofúz, cyklámenové sako, tyrkysové šortky a to najlepšie zo zvukových bánk 80. rokov.

Jeho piesne sú tematicky (po vzore hudby 80. rokov) preexponovane zamerané na sexualitu. Nikto to nevie povedať ako Donny: „I’m in the big apple/why don’t you come on and/take a bite“. Alebo ako spieva Isabella Manfredi v jeho piesni Endless „Take off your clothes I wanna look at you”.

Donny Benét ponúka špičkovú tanečnú hudbu s virtuóznymi basgitarovými a klávesovými partmi a neuveriteľným citom pre zvukovú farebnosť. Ide len o zdanlivé déjà vu, v skutočnosti tento muzikálny objaviteľ prináša nespočetné množstvo originálnych hudobných nápadov.

tlačová správa

Pridajte komentár