EAST MAG
art & tech days

Art & Tech Days – keď inovácie vznikajú na rozhraní disciplín

V Košiciach sa od 19. – 24. novembra 2018 uskutoční Art & Tech Days – festival mediálneho umenia, technológií a digitálnej kultúry. Počas šiestich dní tento profilový event projektu Košice – UNESCO Kreatívne mesto mediálneho umenia priblíži inovačný potenciál kreativity a digitálnych technológií prostredníctvom medzinárodnej konferencie, workshopov, interaktívnych inštalácií, výstav, umeleckých eventov a networkingových aktivít.

Art & Tech Days 2018
Art & Tech Days 2018 Košice

REKLAMA

V dnešnej dobe je orientácia na inovácie nevyhnutná. Sú podmienkou konkurencieschopnosti na domácich aj medzinárodných trhoch, reakciou na globalizáciu a technologický rozvoj, sú odpoveďou na spoločenské zmeny a pozitívnu udržateľnosť planéty do budúcna. Ako sa hovorí, najlepší spôsob, akým predpovedať budúcnosť, je vytvoriť si ju.

Prezentácia verejnosti zrozumiteľným spôsobom

Tento scenár sa uplatňuje aj počas celého podujatia Art & Tech Days. Samostatne existujúce odvetvia kultúry, umenia, IT či biznisu sa spájajú, aby vznikol priestor pre prezentáciu projektov a ideí, ktoré prinášajú nové riešenia a netradičné uhly pohľadu.
Festival Art & Tech ukazuje verejnosti inovácie, ktoré sú výsledkom spojenia umenia a technológií. Dôležité pritom je, aby boli moderné technológie prezentované zrozumiteľným spôsobom. Cieľom podujatia je taktiež motivovať ľudí, aby prispievali k pozitívnejšej budúcnosti – od nadobudnutia kritického pohľadu a otvoreného postoja voči novým technológiám, až k ich aktívnemu vyhľadávaniu a využívaniu.
Festivalu sa zúčastnia lokálni aj zahraniční experti z oblastí umenia, vedy aj IT.

Konferencia aj umelecký program

Art & Tech Days ponúka zaujímavý program plný viacero formátov. Súčasťou sú praktické workshopy pre novomediálnych umelcov, kóderov, dátových analytikov aj marketingových špecialistov. Najväčším podujatím je však medzinárodná konferencia Art & Tech Conference, ktorá sa tento ročník sústredí na umelú inteligenciu a výzvu, akú predstavuje pre umenie, kreatívny priemysel a biznis. Otvorí spoločenský dialóg o úlohe AI v každodennom živote. Art & Tech Days zároveň lákajú aj na atraktívny umelecký program – pohybové a audiovizuálne predstavenia, hudobné a dídžejské vystúpenia.
Organizátormi podujatia sú nezisková organizácia Creative Industry Košice a klaster regiónu východného Slovenska Košice IT Valley, ktorí veria, že aj takto sa dá prepájať umenie s technológiami. Festival Art & Tech Days podporili Fond na podporu umenia, Medzinárodný vyšehradský fond, Visit Košice a Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Ako vyzerali Art & Tech Days 2017? Takto!

tlačová správa

Pridajte komentár