EAST MAG
east desgin conference

Prvý ročník Eastern Design Conference bude o spojení globálneho dizajnu s lokálnym biznisom

V košickej Tabačke Kulturfabrik sa 26. a 27. októbra 2018 uskutoční Easter Design Conference. Ide o prvý ročník akcie, ktorá sa venuje vzťahu medzi globálnym dizajnom a lokálnym biznisom. Na východ Slovenska zavítajú úspešní grafickí dizajnéri aj celosvetovo známe dizajnérske štúdia dokopy z ôsmich európskych krajín.


Podujatie je ojedinelým projektom v „geografickej a dizajnérskej periférii“, ako východu Slovenska hovoria jeho organizátori – dizajnér z košického štúdia 436 Roman Juhás, producent Ľuboš Bišto a uznávaný dizajnér pôsobiaci v Budapešti Viktor Suszter. „Dizajn je globálny jazyk, ale biznis s ním ostáva lokálnym. Práve tento špecifický vzťah chceme na Eastern-e skúmať,” vysvetlil Roman Juhás. Cieľom konferencie je vyplniť medzeru medzi inšpiratívnymi projektami a tým, ako ich aplikovať v lokálnom prostredí.

REKLAMA

Ďalší z organizátorov Viktor Suszter od spíkrov očakáva, že účastníkom nebudú rozprávať iba o svojom portfóliu: „Koncept konferencie sme nastavili tak, aby nás svetovo úspešní kolegovia nechali nazrieť do svojej ´kuchyne´. Či už z pohľadu cenotvorby, rokovania s klientmi alebo podobných praktických, ale pre naše fungovanie veľmi dôležitých veciach.”

Eastern Design Conference prinesie do metropoly východu skúsenosti lokálnych projektov s globálnymi dopadmi nielen z dizajnérskeho, ale aj podnikateľského uhla pohľadu. „Do Košíc prídu zástupcovia ôsmich krajín, ktorí predstavia svoje sólo projekty aj spoluprácu so svetovými značkami ako Nike či The New York Times, ale aj významnými lokálnymi značkami, ako je český výrobca nábytku TON či slovenský potravinový reťazec YEME,” dodal Ľuboš Bišto.

Medzi spíkrami Easter Design Conference budú napríklad aj:

Studio Feixen

Štúdio sídliace v Lucerne vo Švajčiarsku pracuje predovšetkým v oblasti grafického a interiérového dizajnu, módy, typografie a animácie. Medzi klientmi má medzinárodné značky ako Nike, Google, Hermès či The New York Times. Jeho reprezentanti okrem iného priblížia, aké je pracovať na globálnych projektoch z malého mestečka na periférii Švajčiarska.

Martin Bajaník + Potraviny YEME

Martin je zakladateľom štúdia PEKNE & DOBRE v Bratislave. Zároveň je spoluzakladateľom konceptu café Shtoor a prezidentom Únie grafických dizajnérov Slovenska. Jeho ďalším výrazným dizajnérskym počinom je vizuálna identita pre Potraviny Yeme. Práve o tejto dlhodobej a esteticky veľmi príťažlivej spolupráci bude Martin spolu s Petrom Varmužom hovoriť.

tlačová správa

Pridajte komentár