EAST MAG
medzinárodný maratón mieru

FOTOGALÉRIA: Pozrite si, ako si firmy užili maratónsky beh

Už 95.ročník Medzinárodného maratónu mieru privítal v Košiciach viac ako 13 000 bežcov, korčuliarov a handbikerov v rôznych kategóriách. Okrem širokej verejnosti sa behu už tradične zúčastňuje aj komunita ITčkárov.

T-Systems Slovakia

Na štart si svoje nohy a botasky pripravilo viac ako 300 bežcov zo spoločnosti T-Systems Slovakia. Na čelo tímu sa postavil generálny riaditeľ spoločnosti Daniel Giebel so štartovným číslom 6538. Svoj polmaratónsky beh v dĺžke 21,1 km dokončil v skvelom čase pod dve hodiny.

REKLAMA

Innogy

Strieborný partner Košice IT Valley, spoločnosť VSE Innogy, mal široké zastúpenie svojich kolegov v rôznych kategóriách.

NESS KDC

Diváci pri trati si mohli všimnúť aj viac ako 20 bežcov zo spoločnosti NESS KDC.

Roman, senior software engineer si tento rok vyskúšal beh na boso. „Už nejaký čas skúšam barefoot, teda pohyb naboso, počas rôznych aktivít. Účasť na maratónskej štafete mi umožnila malý experiment so špeciálnou obuvou.“  Tá pripomína skôr ponožku, ako bežeckú topánku.

Radosť z účasti na tomto podujatí tak bola podmienená aj radosťou z voľnejšieho pohybu. A dnes o to viac aj boľavými nohami,“ dodal Roman.

Slávka, ktorá v nessáckom tíme zastupovala nežnejšie pohlavie, je v spoločnosti Economy Executive. „MMM je krásna udalosť plná energie a skvelých ľudí. V Košiciach som polmaratón absolvovala druhýkrát a musím povedať, že ma potrápil troška viac, ako naposledy. Ten pocit po odbehnutí však stojí za to.

GlobalLogic

GlobalLogic reprezentoval Michal Timko, ktorý zhodnotil tento ročník takto:

„GlobalLogic nechýbalo na štarte ani tento rok a malo zastúpenie v disciplínách minimaratón, polmaratón, maratón a štafety. Počasie, atmosféra, nabehané kilometre – to všetko boli kľúčové faktory, aby sme sa všetci v cieli stretli s úsmevmi na tvárach a gratulovali sme si k dobehnutiu, či k osobným rekordom alebo prekonaniu samého seba.“

MMM v Košiciach je podľa neho láska na celý život: „Je jedno, či beháš niekoľko mesiacov podľa tréningového plánu, alebo si len občas vybehneš podľa pocitu, ale určite aspoň raz by si sa mal zúčastniť MMM, aby si to zažil na vlastnej koži a uveril tomu.“

Bart.sk

Kapitánka nášho víťazného tímu IT Girls z augustového behu Od Tatier k Dunaju Mirka Francová zabehla už svoj piaty maratón v osobnom rekorde. Ako žena sa umiestnila na 35. mieste a pridala sa  k ďalším zástupcom zo spoločnosti bart.sk.

„Necítila som sa úplne fit. Počasie bolo výborné pre divákov, ale ako maratónci sme sa v druhej polovici trate vytrápili. Dôležitá bola taktika. Vzhľadom na podmienky, ktoré panovali na trati z hľadiska teploty, som veľmi spokojná.“

FPT Slovakia

Svojich zástupcov na trati mala aj spoločnosť FPT Slovakia.

Košice IT Valley

Košice IT Valley v nedeľu reprezentoval Pavol Miroššay. Ten sa ráno po deviatej hodine rozbehol na trať polmaratónu, ktorý sa mu podarilo skončiť s časom pod dve hodiny.

 

 

Pridajte komentár