EAST MAG
študenti

Podnikatelia po celom slovensku motivovali študentov

50 inšpiratívnych osobností slovenského biznisu, medzi nimi aj prezident SR Andrej Kiska, sa v piatok 5. 10.2018 vrátia na jeden deň na svoje stredné školy motivovať mladých ľudí, aby  na sebe neustále  pracovali a naplno využili svoj potenciál.

Študentom a študentkám rozpovedia vlastný príbeh o tom, ako nezaspali na vavrínoch, ale zamerali sa na rozvoj niektorej zručnosti potrebnej pre naplnenie svojho potenciálu v 21. storočí. Do celoslovenského podujatia s názvom This Is 21: Priprav sa na 21. storočie, nad ktorým prevzal záštitu prezident SR, Andrej Kiska, sa zapojilo aj 7 škôl v Košiciach, 2 školy v Michalovciach a 1 škola v Trebišove aj Spišskej Novej Vsi.

REKLAMA

Nadácia Pontis v spolupráci so Slovenskou alianciou pre inovatívnu ekonomiku (SAPIE) za podpory košického združenia IT Valley organizovala pilotný ročník programu This Is 21: Priprav sa na 21. storočie.

V rámci neho sa 50 lídrov a líderiek z oblasti biznisu vráti na svoje stredné školy, aby porozprávali, čo im pomohlo naplniť ich potenciál. „21. storočie prináša zásadné zmeny a dnes nevieme celkom povedať, ako bude vyzerať spoločnosť o 10 rokov. Je preto potrebné, aby študenti nielen pasívne prijímali vedomosti, ale aby získavali mäkké zručnosti, ako napríklad kritické myslenie, schopnosť tímovej spolupráce, sebadisciplínu, ktoré im pomôžu sa na zmeny pripraviť,“ hovorí Norbert Maur, senior programový manažér pre oblasť vzdelávania v Nadácii Pontis.

Jedným z rečníkov bol aj Maroš Kemény, spoluzakladateľ reklamnej agentúry ČOSI. Ten sa vrátil na svoju alma mater, ktorou je Stredná odborná škola elektrotechniká v Košiciach. Plná trieda študentov hltala jeho slová o tom, ako sa z elektrotechnika stal nakoniec človek pôsobiaci v kreatíve.

Nad podujatím prevzal záštitu aj prezident SR, pán Andrej Kiska, ktorý sám vystúpil na svojej bývalej škole – Gymnáziu Kukučínova v Poprade.

Pridajte komentár