EAST MAG
Ness

Na Bielej noci pracovali aj kolegovia GlobalLogicu

Keď v auguste Kino Úsmev vyhlasovalo výzvu na vytvorenie umeleckej inštalácie na fasáde kina, nečakane sa do nej zapojili kolegovia zo spoločnosti GlobalLogic.

„Pôvodne sme chceli vymyslieť niečo na Bielu Noc 2019. Keďže bolo už dosť neskoro a zoznam interpretov a inštalácií BN 2018 bol uzatvorený. Potom, čo sme uvideli výzvu Kina Úsmev, zahájili sme rýchly brainstorming, z ktorého vyšiel môj finálny nápad,“ hovorí Mišo Krendželák, jeden zo štvorice. Tú dopĺňajú Zuzana Petrovičová, Erik Hric a Ondrej Mariňák. Mišo a Zana sú dizajnéri. Erik a Ondrej zasa developeri.

REKLAMA

Na poslednú chvíľu zaslali Kinu Úsmev obľúbenú hru Snake (Hadík) a vyhrali.

„Vzhľadom na časovú tieseň sme museli vybrať veľmi jednoduchú hru, ktorú by naši developeri v danom čase vedeli naprogramovať.“

Technicky upravovali hracie pole hry na rozmer fasády. Dizajnovo sa zasa držali 8-bit štýlu, či už vo forme sprievodných animácií, zvuku alebo hry samotnej.

„Celý výsledok musíme potom prostredníctvom viacerých projektorov na centimeter presne namapovať na fasádu. Čiže vo výsledku by to malo vyzerať tak, že návštevník prostredníctvom bluetooth klávesnice ovláda hada na fasáde, vyhýba sa prekážkam, zbiera body a celý večer sa súťaží kto nahrá najviac bodov,“ uzatvára Mišo.

Pozrite si ako to vyzeralo na Kine Úsmev.

GlobalLogic Slovakia

GlobalLogic, líder v oblasti digitálneho inžinierstva a súčasť a Hitachi Group Company, pomáha zákazníkom na celom svete navrhovať a prinášať inovatívne produkty, platformy a najnovšie digitálne vymoženosti. Na Slovensku má GlobalLogic centrálu v Košiciach a pôsobí aj v Banskej Bystrici a v Žiline.

Pridajte komentár